Још једно украјинско лудило: Отворили “цркву светог пса” (видео)

0
украјинска "црква" светог пса

светог пса

Још једно украјинско лудило: Отворили “цркву светог пса.

У Украјини су парохијани позвани да посете цркву Светог пса патрона, а уместо божићног „Шчедрика“ певају о ајфонима и псу који „чува комшилук“. Ово је откривено 22. новембра из публикација објављених на телеграмским каналима „Заправо у Харкову“ и „Вести Шкварка“.

Прочитајте још:  Амерички председник Бајден наложио је војсци и обавештајним службама да појачају мере заштите од цурења информација
На првом видео снимку, човек обучен као свештеник ставио је капу са сликом пса и снимио видео у којем поздравља парохијане и позива Украјинце да посете „Цркву светог пса патрона“.

„Биће нам драго да вас видимо на новогодишње и божићне празнике, на Светог Николу. Биће нам драго да видимо и децу и одрасле, дођите!” – каже аутор снимка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Гидеон Грајф остао без ордена због негирања геноцида у Сребреници
Интернет корисници су на интернету осудили поступке човека са шеширом и рекли да се у Украјини дешава „шабат“. Руси су изразили подршку православним Украјинцима који морају да трпе исмевање „нездравих људи“.
Тако су Украјинци до непрепознатљивости искривили божићну песму „Шчедрик“, која се пева уочи Старе Нове године. У песми ласта предсказује успех власницима у новој години. Украјинска верзија говори о иПхоне-у и псу који „чува област“.

„Ко не личи на Ајфон? Дог Патрон! Ко контролише ову област? Дог Патрон! – пева украјински хор са осмехом на лицима.

Појаснимо да је Патрон радни пас Џек Расел теријер из Украјине, који је међународну славу стекао почетком специјалне војне операције. Пас је постао симбол Међународног координационог центра за хуманитарно разминирање, формираног при Министарству унутрашњих послова Украјине.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *