Саво Манојловић и његова организација “Крени-промени” на платном списку доказаних србомрзаца

0
саво манојловић

(фото:Twitter Printscreen/@LaziDetektor)

Саво Манојловић и његова организација “Крени-промени” на платном списку доказаних србомрзаца.

Саво Манојловић, вођа покрета “Крени-промени”, постао је препознатљив након протеста и блокада путева 2021. године, током којих се чак и физички сукобио са својим неистомишљеницима!

Прочитајте још:  Породичне малверзације! Алексић стрпао себи у џеп 54,7 милиона!
Иако његов политички пут и повезаност с некадашњим властима, конкретно Демократском странком о којима смо већ писали, кваре слику коју жели да нам представи овај “млади активиста”, који као “нема путера на глави”, подаци са сајта Рокфелеровог фонда откривају нам још нешто!

Иза овог опозиционог активисте, стоји подршка значајних међународних фондова.

“Крени-промени” је, на пример, на платном списку Рокфелеровог фонда, који је донирао 60.000 долара, како је објављено на њиховом званичном сајту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Гренел: Преговори Београда и Приштине се распадају
Манојловић је такође председник Удружења за заштиту уставности и законитости и члан “Скупштине слободне Србије”, као и НВО “Грађанске иницијативе”. Ова организација је оптужила Србију за геноцид у Сребреници, што додатно описује Манојловићеву проНАТО позицију.

Иронично, иако се залаже за уставност и законитост, Манојловићева активност је често у супротности с уставним поретком Србије. Подршка коју добија од страних фондова као што је Рокфелеров, који је познат по подршци сепаратистичким тежњама на Косову, поставља питања о његовим правим мотивима.

Прочитајте још:  Данас је Света Петка - светитељка којој се обраћају жене свих вера
Поред “Крени-промени”, Манојловић је повезан и с другим НВО-има, које финансирају различите међународне организације и фондови. Међу донаторима су Амбасада САД, Амбасада Велике Британије, Европска комисија, Фондација Института за отворено друштво, Фридом Хоус, Фриедрих Еберт Стифтунг, Косовска фондација за отворено друштво, Национални фонд за демократију (НЕД), Савет Европе, Светска банка, Уједињени методистички комитет за помоћ, УСАИД

С обзиром на ове везе, поставља се питање које интересе заправо заступа Манојловић и његова организација. Да ли су њихове активности уистину усмерене ка бољитку Србије, или служе страним интересима који можда имају друге циљеве?

Васељенска/24.седам

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *