Откривамо ко стоји иза Руске странке: Листу у Војводини поднела активисткиња СНС

0
СНС

СНС

Откривамо ко стоји иза Руске странке: Листу у Војводини поднела активисткиња СНС.

Прочитајте још:  Веизовић: Да ли је дошло време за "Војводину Републик"
Подносилац и прва на изборној листи Руске странке на предстојећим покрајинским изборима Љубица Бертовић (36) позната је у Суботици као дугогодишња активна чланица Српске напредне странке, о чему сведоче и бројне фотографије и видео-снимци на друштвеним мрежама.

Мастер психолошкиња из Суботице навела је у својој јавно доступној биографији да је по националности Српкиња, па није јасно на који начин је Бертовић повезана с руском националном мањином.

Бертовић је помоћница директора у „Парку Палић“, где ради од 2017. године, а такође је директорка „Пословног инкубатора“ у Суботици и чланица управног одбора Фонда Кластер здравственог туризма Војводине.

Представница је суботичког огранка Фондације „Светозар Милетић“, коју је основао члан Главног одбора СНС Немања Старовић, а 2019. године била је изабрана за чланицу Савета Месне заједнице „Дудова шума“ испред коалиције СНС-СВМ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима добро упућеног извора Н1, Љубица Бертовић је истакнути члан Српске напредне странке, која је, додаје наш саговорник, пре неколико дана деактивирала своје налоге на друствених мрезама.

„Бертовић на тај начин покушава да сакрије своју повезаност са Српском напредном странком, али упркос томе постоје бројни докази о њеном чланству у СНС. То може да потврди више сведока, а доступни је и видео-материјал о њеном ангажовању у промоцији те странке. Бертовић је до пре само неколико дана била члан СНС, а недавно је приступила Руској странци“, тврди извор Н1, додајући да је реч је о странци „сателиту“ напредњака која служи да се другим партијама „откину“ гласови, а после избора ће се, наравно, придружити Српској напредној странци.

Прочитајте још:  Овај наш калуђер је спречио покатоличавање Срба у Војводини!
Изборну листу под називом „Руска странка – Срби и Руси браћа заувек“ са 71 кандидатом за посланика, Покрајинска изборна комисија прогласила је 19. новембра, утврђујући притом да испуњава услове да буде проглашена као изборна листа руске националне мањине.

Комисија је претходно констатовала да је Руска странка регистрована као политичка странка руске националне мањине, након чега је утврдила да „не постоје основи сумње у то да је изборна листа сачињена у циљу изигравања права националних мањина на кандидовање и учествовање на изборима под привилегованим условима“.

Прочитајте још:  Чех и Украјинац претукли српског фудбалера?!
Покрајинска изборна комисија је утврдила и да је изборна листа „Руска странка – Срби и Руси браћа заувек“ сачињена у циљу „представљања и заступања интереса руске националне мањине, као и заштита и побољшање права припадника те националне мањине у Републици Србији“.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *