Кијев покушао масовни напад дроновима на Москву и друге регионе у Русији, оборено 20 дронова

0
Москва

Москва(фото:В.Т./Васељенска)

Руски системи противваздушне одбране оборили су 20 украјинских дронова у неколико напада током ноћи и јутра и тако спречили Кијев да организује терористичке нападе на територији Русије, саопштило је руско Министарство одбране.

Девет украјинских дронова је оборено јутрос изнад територије Московске, Тулске, Калушке и Брјанске области. Нешто касније синоћ је руски систем ПВО оборио 11 украјинских дронова изнад Московске, Тулске, Калушке и Брјанске области.

Према наводима градоначелника Москве Сергеја Собјањина, према прелиминарним подацима, жртава у нападу није било нити је нанесена већа материјална штета. Хитне службе су и даље на местима где су дронови пали, откривају детаље о летелицама и нападу.

Само у Тулској области, једна од оборених беспилотних летелица пала је на једну вишеспратницу, услед чега је уништено неколико прозора, од чијих стаклића је лакше повређена једна особа.

Украјинске снаге такође су покушале да изврше масован напад и на енергетски систем ДНР, међутим, како је навео шеф региона ДНР Денис Пушилин, неки од градова су кратко остали без струје, међутим, снабдевање електрично енергијом убрзо је обновљено у многим местима, а радови на електричној мрежи се настављају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *