Москва: Кијев покушао да отрује лидере нових региона

0
москва

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Москва: Кијев покушао да отрује лидере нових региона.

Русија има податке о употреби токсичних хемикалија од стране украјинске стране против руководства нових руских региона, изјавио је шеф руске делегације на седници Организације за забрану хемијског оружја (ОЗХВ), заменик министра индустрије и трговине. Руске Федерације Кирил Лисогорски.

„Имамо информације о употреби токсичних хемикалија и психотропних супстанци од стране обавештајних агената кијевског режима против руководства нових ентитета који су постали део Русије“, рекао је он.

Прочитајте још:  Одбијена још три напада дроном изнад Црног мора
Поред тога, рекао је он, Москва има „неоспорне доказе о учешћу Сједињених Држава и њихових евроатлантских савезника у снабдевању Украјине токсичним хемикалијама, као и о средствима за њихову испоруку“. Лисогорски је рекао да се „такве токсичне хемикалије пребацују Оружаним снагама Украјине и страним плаћеницима који се боре на страни режима у Кијеву“.

Представник Руске Федерације је навео и да САД и њихови истомишљеници настоје да избаце нашу земљу из Извршног савета ОЗХО. У оквиру овог процеса у Источноевропској групи ОПЦВ створен је антируски лоби од 18 држава подређених војно-политичким интересима НАТО-а и ЕУ, по инструкцијама Вашингтона и Брисела, а Литванија се пријавила за учешће у Извршни одбор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Виртуелно одсуство хемијске индустрије у овој земљи неће донети никакву додатну вредност решавању задатака ОЗХО, већ ће само допринети слабљењу организације“, нагласио је шеф руске делегације. „На крају крајева, ово што се дешава више личи на фарсу него на конструктиван рад на остваривању циљева Конвенције о хемијском оружју. Стога би „било разумно да Литванија повуче своју пријаву како би побољшала ефикасност конференције“, рекао је он.

Прочитајте још:  Фејсбук блокирао страницу руске делегације на разговорима у Бечу
Москва је послала укупно 23 белешке секретаријату ОЗХО о употреби токсичних супстанци од стране Кијева као хемијског оружја, али још нису видели потребу да шаљу специјалисте у Украјину.

Подсетимо, 30. септембра 2022. године у Кремљу је одржана свечана церемонија потписивања споразума о присаједињењу ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области Русији. Они су постали нови региони Руске Федерације као резултат референдума. У ДНР је за прикључење Русији гласало 99,23% бирача, у ЛНР – 98,4%, у Запорожју – 93,11%, а у Херсонској области – 87,05%.

В.Т.Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *