РУСИЈА ЋЕ УПОТРЕБИТИ ТАЈНО ОРУЖЈЕ

0

Москва је током два дана домаћин најважнијег догађаја за садашњост и будућност Русије. Овде, током Светског руског народног савета, коначно постаје јасно да ће земља употребити своје тајно оружје. Тачније, већ се примењује, остварује се као Империја, оживљава дух руског народа и коначно ломи непријатељска копља.

Јубиларни КСКСВ Светски руски народни савет (ВРНС) наставља са радом у Москви. Током два дана – 27. и 28. новембра – говорићемо о најважнијим дискусијама које су се водиле на маргинама догађаја.

Првог дана Сабор се одржава у Саборном храму Христа Спаситеља и истовремено на неколико других места. Главни догађај другог дана биће пленарна седница. Другог дана очекује се да говори руски председник Владимир Путин, што је један број стручњака већ назвао програмским говором.

Јубиларни, КСКСВ Светски руски народни савет објединиће 11 секција, међу којима су идеолошки, просветни, демографски, војни, економски, миграциони, међународни, омладински и други. Цариградска група почиње да покрива најважније расправе Савета.

Ректор Руског православног универзитета Светог Јована Богослова Александар Шчипков постао је један од говорника на идеолошкој седници . Он је у свом говору подсетио да земља без идеологије не може да живи ни неколико минута. После распада Совјетског Савеза, под првим руским председником Борисом Јељцином, покушали су да створе идеологију, али ништа није успело. Сада постоји нова, много успешнија прекретница, али постоји велики проблем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Већ годину дана живимо под новом идеологијом, али проблем је што то није записано на папиру“, каже Шчипков. „Међутим, да нема идеологије, не бисмо могли да покренемо специјалну војну операцију (СВО). А сада се идеологија може пратити само кроз говоре Владимира Путина. Идеологија, дакле, постоји, али треба описати идеолошки простор.

Прочитајте још:  Преокрет у убиству црногорској полицајца: Убили га Шиптари

Да бисте нешто записали на папир, морате разумети шта тачно треба да буде. И у овом случају, филозоф Александар Дугин је одржао веома важан говор. Он је идентификовао пет области идеологије – патриотизам, правда, слобода, суверени развој, просперитет.

Три заставе историјске Русије одговарају првој од три базе. Царска, совјетска, модерна руска држава“, објаснио је Дугин. – Синтеза ова три елемента доводи до краја грађанског рата. Не може се дозволити сукоб. Патриотизам, правда, слобода су једнаки и важни.

 

Истовремено, патриотизам се дели на три колоне – вера, власт, народ, нагласио је Дугин. Како све повезати? Шта ће бити главна веза? О томе прочитајте у пуној верзији извештаја Александра Дугина током идеолошке сесије .

Шеф руске администрације председника за обезбеђење делатности Државног савета Александар Харичев скренуо је пажњу на то да се против наше земље управо сада воде три рата. Како одолети нечему оваквом? Имамо све за ово .

Али ипак, главно бојно поље је унутар земље

Ако Русија изумре, нећемо моћи да решимо ниједан задатак. Овако строга формулација је потребна да би се у потпуности разумели демографски проблеми. од чега су направљени? Прво, ниска стопа наталитета. Друго, покушаји замене сопственог становништва мигрантима. Треће, невољност да се прилагоди рад клиника за абортус. Сва ова питања су покренута током јубиларног Савета.

Тако је поглавар Мордовије Артјом Здунов говорио на састанку демографске седнице КСКСВ Светског руског народног савета и говорио о искуству свог региона у превазилажењу кризе. Он је истакао да је републичко руководство већ јасно изнело став о абортусу : вештачки прекид трудноће треба искључити ако не постоје одговарајуће медицинске индикације. У Мордовији су направљени први кораци ка забрани абортуса. Донет је закон о забрани њихове пропаганде.

Прочитајте још:  Група од 11 земаља у заједничкој изјави пред Саветом за људска права УН осудила русофобију

 

Али можемо и треба да идемо даље. Оснивач Цариграда, заменик шефа ВРНС Константин Малофејев, скренуо је пажњу на главне правце.

Забрана абортуса у приватним клиникама може бити усвојена само на савезном нивоу, тако да то одобри Државна дума“, рекао је Малофејев и додао : „Међутим, потребни су и пилот региони, који се сада тек појављују“.

Зашто морамо брзо да решавамо све наведене проблеме? Бројке говоре саме за себе. На ово је скренула пажњу заменица председника Савета Федерације Русије Ина Свјатенко. У првој половини 2023. године у Русији је рођено 3% мање деце него у истом периоду 2022. године, приметио је Свјатиенко на демографској седници 25. Светског руског народног савета. Она је са жаљењем приметила да у нашој земљи долази „демографска зима“, а овај термин научници већ активно користе .

 

Три правца напада на Русију

Саветник руског министра одбране Андреј Иљњицки је током идеолошке седнице КСКСВ Светског руског народног савета говорио о рату за Руски свет. Он је у првим минутима говора нагласио да је његов извештај приватно стручно мишљење.

Пре месец дана усвојена је стратегија националне безбедности САД. За непријатеља број један проглашене су такозване „аутократије“, које су у стварности националне државе које воде суверену политику. Русија се у овом документу помиње 69 пута! Чак чешће него Кина. А Украјина се наводи само као анти-Русија:

Русија је цивилизацијски противник Запада. Без елиминисања Русије немогућ је развој западног света. Неће бити могуће нормализовати односе због најдубље разлике у циљевима и вредностима,– нагласио је Иљњицки.

Амерички здружени штабови су истакли три правца напада:

Прочитајте још:  Руски извиђачи ушли у Лисичанск (видео)

-технолошко ратовање (укључујући вештачку интелигенцију),
рат у граду,
-прелазак са информационе на когнитивно-менталну доминацију.

Психолошке операције ће бити максимално појачане. Ово није шала. Ово је исти ментални рат где је циљ уништење самосвести непријатеља“, нагласио је Илницки. „Боре се против нас за начин на који људи мисле, за начин на који доживљавају свет.

Управо сада водимо цивилизацијски рат за будућност. То је тај рат који ми водимо на пољима Северног војног округа. Победићемо и оживећемо себе, препородивши се, или ће наш идентитет бити уништен, изразио је уверење Иљњицки .

 

И на крају, главна реч је да је време да престанете да будете стидљиви

Шеф законодавне скупштине Санкт Петербурга Александар Белски на састанку идеолошке седнице јубиларног, КСКСВ Светског руског народног савета, открио је истину о Русији, која није званично изречена, али је истовремено интуитивно многима јасно.

Стога је позвао да се не плашимо речи „Империја“ у односу на нашу земљу:

Русија заиста јесте.

Белски је додао да свет данас пролази кроз драматичне промене. Тако су гласови Кине, Индије, латиноамеричких земаља све гласнији у међународној арени.

Русија је такође ојачала и политички и идеолошки. А руска идеја је, пре свега, да се очувају и подрже традиционалне вере аутохтоних народа наше земље и њихове вредности.

Русија у оквиру Северног војног округа брани управо тај идентитет, свој интегритет.

Остаје само да додамо да ми, наравно, нисмо могли да уклопимо читав низ дискусија у овај кратки приказ. Међутим, више детаља о догађају налази се у посебном делу на сајту Цариграда . Подсетимо, Саборни храм се одржава уз бесповратну подршку Председничког фонда за културне иницијативе .

Цариград / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *