Ђурђевић жестоко одговорила Хилу: Србија није америчка секретарица да испуњава ваше задатке!

0

Носилац листе Национално окупљање и председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски жестоко је одговорила америчком амбасадору Кристоферу Хилу због новог мешања у унутрашње ствари Србије током изборне кампање.

“Посведочили још једном колонијалном пиру амбасадора Кристофера Хила који је без било каквог пардона, потпуно отворено, јасно и гласно, позвао Србију да уведе санкције Русији, да прекине све односе са Руском Федерацијом и да допусти чланство лажној републици Косово у међународним организацијама. Амерички амбасадор је овог пута надмашио све своје колеге па и себе самог. Није први пут да се он понаша као да му је Србија лична секретарица којој издаје домаће и радне задатке, али први пут чини то усред изборне кампање. Избори су унутрашња ствар једне земље и апсолутно је недопустиво било какво мешање страних амбасадора у наша унутрашња државна, национална и политичка питања. Амерички амбасадор захтева од Србије да прекине односе са стратешким партнером, са земљом која не преизнаје тзв. независност Косова, која има вето у Савету безбедности УН и која је гласала против резолуције о геноциду у Сребреницу. Амерички амбасадор даје себи слободу да се отворено меша у наша унутрашња питања и да захтева од Србије чланство Косова у међународним организацијама, а као компензацију за то нуди ЗСО која је још предвиђена Бриселским споразумом и која до дана данашњег није остварена од стране самопроглашених власти у Приштини”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је осудла предсавнике власти у Србији који нису имали храбрости да реагују на Хилов испад.

“Народ је носилац суверетнитета, избори су прилика да ми суверенитет сачувамо и одбранимо и у изборној кампањи овакво задирање сугерише да је Србија нека колонија, а не озбиљна суверена држава. Поручујем Кристоферу Хилу да је ово наша држава, и да ћемо се овде ми питати и да ће о судбини наше земље одлучивати грађани на изборима, а не страни амбасадори”, рекла је она и позвала грађане да на изборима 17. децембра подрже коалицију Национално окупаање.

Posted by Милица Ђурђевић Стаменковски on Wednesday, 29 November 2023

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *