медић, српски

Пејка Медић

Изрека каже да је ћутање злато. Ипак, не увек и у свакој прилици. Колико је неопходно да се српски глас чује, опет се видело у емисији „Одбројавање“.

Срђан Мазалица, посланик у Народној Скупштини Републике Српске напустио је емисију БХТ1 “Одбројавање” након бурне расправе о питању обиљежавања 25. новембра, Дана државности Босне и Херцеговине.

Мазалица је покушао да образложи због чега, како он сматра, 25. новембар данас не може бити државни празник, међутим његовом мишљењу се успротивио Драган Миоковић, посланик у Заступничком дому Парламента Федерације БиХ.

Поводом те ситуације огласила се и Пејка Медић, бивши директор БХР1, а у БиХ означена као „четникуша“ која подржава „ратне злочинце“ и која већ годинама проживљава терор јавности само зато што се професионално бави својим послом и изјашњава као Српкиња.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Чланови УО БХРТ из Републике Српске су ћутали кад су отпуштени млади српски новинари из БХРТ на тзв. 1. март, на незакониту суспензију и смјену јединог српског уредника Информативног програма Јелене Радојевић Капор, на инсталирање подобног „србина“ уредника ИП-а који с Бакиром прославља 1. март и 25. новембар, на називање ћирилице хијероглифима, на јавно позивање на уклањање и ликвидацију предсједника Републике Српске Милорада Додика, ћутали су кад је страдање Срба у Подрињу названо културно – умјетничком манифестацијом, кад су борци Војке Републике Српске називани агресорским снагама, кад је зграда РТВ дома по први пут у историји те куће освијетљена бојама БиХ заставе на тзв. дан независности, ћутали су и ћуте на свакодневно вријеђање и омаловажавање српског народа. То ћутање наплаћују мјесечно по 2 800 КМ. Након свега што су оћутали било би морално да буду смијењени из УО јер 2, 5 године љубе скуте чаршији док се истовремено хвале да имају подршку појединаца из СНСД- а на чији приједлог су именовани. Колега Мазалица синоћ није ћутао, као што није ћутао ни прије 2 године. Докле ће они који су одговорни за ово што ради БХРТ на челу с Рајком ћутати? Лажу вас да је ћутање злато, потраје ли постаје живо блато.“, навела је она.

Прочитајте још:  Мандић: Враћање Божовића са границе скандал, Црна Гора од 2006. антисрпска држава

Ин4С

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *