Програмски директор ЦЕСИД: СНС у Београду на 39 одсто, СПН 34,1 одсто

0

Програмски директор ЦЕСИД: СНС у Београду на 39 одсто, СПН 34,1 одсто.

Прочитајте још:  „Бог је спојио мене и моју жену на Васкрс. Како један Србин већ 25 година ради на белоруском тлу и обнавља древне цркве
Програмски директор ЦеСИД-а Иво Чоловић представио је последње пројекције ИПСОС/ЦеСИД-а по којима је листа “Београд не сме да стане” освојила 39 одсто гласова на београдским изборима, док је листа “Србија против насиља” освојила 34,1 одсто.
“Можемо сад већ да говоримо о врло стабилним резултатима када су у питању београдски избори. Добили смо узорак на већ више од две трећине узорка, што је сасвим довољно да можемо да говоримо о некој стабилизацији резултата. И по задњем пресеку можемо да видимо да листа око СНС-а има 39 одсто освојених гласова у граду Београду, што је благи раст односно оно што смо имали на почетку, односно 49 мандата”, рекао је Чоловић за Танјуг.
Он је навео да је листа “Србија против насиља” освојила 34,1 одсто гласова односно 42 мандата, а Српска коалиција Нада 5,9 одсто, односно седам мандата.
Чоловић је додао да је “Ми-глас народа” освојила 5,3 одсто односно шест мандата, док је последња листа која је прешла цензус у Београду листа око СПС-а са пет одсто освојених гласова Београђана, односно шест мандата. Остале листе нису прешле цензус.
“Најближа томе је листа коју чине коалиција Двери и Заветници која има 2,6 одсто, дакле она је већ у неком паду у односу на претходни пресек што показује да ће веома тешко прећи цензус у Београду када се преброје сви резултати са свих бирачких места”, закључио је Чоловић.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Zxw5Xi-UiSE&t=2s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *