Најмање 241 Палестинац погинуо у Гази за 24 сата, шест страдалих на Западној обали

0
мање, гази

КХАЛЕД ОМАР/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

Најмање 241 особа убијена је у протекла 24 сата у Гази, а 382 су повређене, док је шест Палестинаца погинуло рано јутрос на северу окупиране Западне обале, саопштило је Министарство здравља Газе које води Хамас и палестинско Министарство здравља на Западној обали.

Према министарству у Гази, најмање 20.915 Палестинаца је убијено, углавном деце и жена, за више од 11 недеља борби у Појасу Газе, пренео је Би-Би-Си.

Шест Палестинаца је погинуло рано јутрос, а неколико је повређено у операцији израелске војске у близини Тулкарема на северу Западне обале, саопштило је палестинско Mинистарство здравља, известио je “Тајмс оф Израел”.
Како се наводи, тешко повређени су превезени у болницу у Тулкарему.
Палестинска новинска агенција ВАФА јавила је да је израелска војска дроном напала Тулкарем.

Истовремено, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су погинула још три војника у борбама на северу Појаса Газе, чиме се број израелских војника погинулих у Газа повећао на 164.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф израелског штаба Херци Халеви рекао је новинарима у телевизијској изјави на граници Газе да ће рат против Хамаса трајати месецима.

“Не постоје магична решења, не постоје пречице у разбијању терористичке организације, само одлучна и упорна борба. Доћи ћемо и до вођства Хамаса, било да је за то потребно недељу дана или да су неопходни месеци”, изјавио је Халеви, а преноси Ројтерс.

Израел је појачао интензитет операција у Појасу Газе око Божића, посебно у централној области, позивајући цивиле да напусте то подручје, иако су многи рекли да више нема безбедног места у Гази.

Прочитајте још:  Израелски окупатори се не смирују: Убијена још три Палестинца 9 рањено

“Озбиљно смо забринути због континуираног бомбардовања израелских снага средње Газе, у дејствима која су од Бадње вечери однела више од 100 живота Палестинаца”, рекао је портпарол Канцеларије УН за људска права Сеиф Маганго.

БОНУС ВИДЕО

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *