ЕКСКЛУЗИВНО: Бил Клинтон именован као “Непознати 36” са Епстајновог списка педофила!

0

Бил Клинтон и Џефри Епстајн

Очекује се да ће бивши амерички председник Бил Клинтон бити именован као „Непознати 36“ када се објави списак сарадника осрамоћеног финансијера Џефрија Епштајна из судских поднесака.

Клинтон (77) ће наводно бити именован међу десетинама Епштајнових високих сарадника у документима који ће бити објављени у првим данима 2024. године.

Педофилови моћни пријатељи и познаници биће разоткривени у склопу великог отпечаћења које је судија наредио непосредно пре Нове године.

То је требало бити откривено 1. јануара али пошто је то празник, вероватно ће фајлови бити објављени следећег дана.

Око 177 људи биће идентификовано у стотинама досијеа који ће бацити ново светло на операцију трговине људима покојног финансијера и његову мрежу утицаја.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према АБЦ Њуз , бивши председник Клинтон има ‘Непознати 36’ и помиње се у више од педесет редигованих поднесака.

Многи правни поднесци везани за његово име су у вези са настојањем адвоката Вирџиније Гиуфре да позову Клинтона за сведочење о његовом односу са Епстајном.

Нема назнака да запечаћени записи садрже доказе о незаконитом понашању Клинтона – а исто тако, Вирџинија Ђуфре није изнела никакве оптужбе против њега.

Гиуфре је рекла да је упознала Клинтона на Епштајновом приватном карипском острву, али Гислен Максвел је рекла да Клинтон никада није био у Малом Сент Џејмсу. Лични дневник летова које је водио један од Епштајнових пилота нису приказивали Клинтона на Епштајновом острву.

Како преноси АБЦ, Гиуфрови представници контактирали су Клинтонове адвокате у то време 2016. године, а они су одговорили рекавши да његово сведочење неће бити од помоћи јер никада није био на Епштајновом острву.

Захтев је на крају одбио амерички окружни судија Роберт Свит.

Еј-Би-Си извештава да се очекује да ће Клинтоново име бити откривено у поднесцима у вези са напорима Максвела и Ђуфреа да натерају Џефрија Епштајна да одговори на питања – након што се често позивао на своја уставна права против самооптуживања.

Дејлимејл се обратио Клинтоновим представницима за коментар.

Прочитајте још:  Украјински националисти планирају провокацију у Суми - руски безбедносни извор

Клинтон и Епстајн су били у заједничким круговима  почетком 2000-их, а 2002. је забележено да је бивши председник користио Епстајнов млазњак за хуманитарну мисију у више афричких нација.

Представници бившег председника дуго су говорили да је Клинтон Клинтон прекино везе са финансијером 2005. пре него што је испитан у Палм Бичу на Флориди.

2019. године, када је Епстајн ухапшен због трговине децом, Клинтонов портпарол је рекао да бивши председник не зна „ништа“ о Епстајновим злочинима и да са њим није разговарао више од деценије.

Судија Лорета Преска је поред имена 177 људи који су Епштајнови пријатељи, регрути, жртве и других, чија ће имена бити откривена када материјал буде објављен у наредним данима, написала ‘отпечаћено у целости’.

Материјал је везан за случај клевете који је оптужница принца Ендруа Вирџинија Робертс покренула у Њујорку против Епстајнове госпође Гислен Максвел.

Робертс је тужио Максвела за клевету 2016. и док је случај био решен, Мајами Хералд – који је објавио бомбашко разоткривање Епштајна које је довело до његовог хапшења 2019. – тужио је да документе обзнани јавности.

Неки од “Непознатих” су идентификовани у пресуди кроз линкове до интервјуа које су дали медијима, што је судија навео као разлог зашто не би требало да остану приватни.

Међу њима су и домаћице на Епштајновом приватном острву на Карибима где су извршена нека од најгорих злостављања које је починио.

Судија Преска је у својој пресуди дала 14 дана да се приговор свим лицима која се противе јавном објављивању њихових докумената, након чега би они били отпечаћени.

Биће документи о једном од тужитеља принца Ендруа, који тврди да јој је миловао груди у Епстајновој њујоршкој вили.

Такође ће бити материјала о Хејли Робсон, која је у полицијским досијеима Епстајнове првобитне истраге 2006. године у Палм Бичу именована као регрутатор – иако је недавно тврдила да је и она била жртва.

У поднеску се сугерише да ће се неки документи односити на Жан-Лика Брунела, француског модела извиђача који је био близак Епштајну и наводно злостављао многе младе жене. Брунел се обесио у париској затворској ћелији 2022. док је чекао суђење по низу оптужби за секс.

Прочитајте још:  "Сви ви који верујете у ресоцијализацију силоватеља и убица деце, примите у кућу једног..."

Документи у овом случају се редовно објављују од 2019. године када је прва серија објављена неколико дана пре него што се Епштајн такође обесио у затвору док је чекао суђење по оптужбама за сексуалну трговину.

Међу открићима у претходним серијама докумената били су мејлови између Ендруа и Епстајна 2015. када је Робертс изнео наводе о њему.

Група “177 Непознатих” је коначна група и укључује многе које је суд обавестио, али се нису противили да документи са њиховим именом буду објављени у јавности.

Материјал ће вероватно укључивати изјаве, е-пошту, правне документе и други материјал који раније није јавно објављен.

Чини се да су три и четири Мајлс и Кети Александер, јужноафрички пар који је годинама управљао Малим Сент Џејмсом, Епстајновим приватним острвом на Карибима.

Судија Преска је навела интервју из 2011. који је пар дао за Дејли мејл као један од разлога зашто њихова имена треба да буду објављена

Пар је у интервјуу тврдио да није њихово место да ‘суде’ другим људима, иако су сумњали да су неке од девојака на острву младе.

Кети је описала како је војвода од Јорка стигао са плавокосим можданим хирургом у својим 30-им годинама и да јој је уринирао на стопало када је газила морског јежа.

Транша докумената ће такође укључити оне који се односе на Ени Фармер, једну од жена које су сведочиле на суђењу Максвелу – она је идентификована као “Непозната 63” јер судија Преска цитира интервју који је дала и белешке да је сведочила под својим именом.

gov.uscourts.nysd.447706.1315.0

Чини се да се “Непозната 64” односи на Фармерову сестру Марију јер цитира исти интервју као и њена сестра, у којем су обе говориле.

Прочитајте још:  Нова књига открива како је Мосад користио Џефри Епстајна за уцењивање политичара

“Непозната 67” је један од регрутоваца који је именован током Максвеловог суђења да је намамио 14-годишњу девојчицу у Епстајнову мрежу.

Керолин Адријано, која је на суђењу Максвелу сведочила да је регрутована са 14 година и да ју је Епштајн више пута силовао, идентификована је као “Непозната 5” због интервјуа који је цитирала пресуда

На жалост, умрла је раније ове године од предозирања у хотелској соби на Флориди.

Чини се да је “Непозната 23” Брунел јер се односи на особу која је била „подвргнута широко објављеном кривичном гоњењу у иностранству због трговине људима у вези са сексом“.

Брунел је ухапшен због злочина у Француској, али је извршио самоубиство пре него што је могао да изађе на суђење.

“Непозната 24″ је једини који је идентификован по имену, професор права са Харварда Алан Дершовиц, који је јавно позвао да се сав материјал у вези са њим објави.

Судија Преска је навела интервју за НБЦ Невс који је дала као разлог за откривање материјала у вези са”Непозната 44”.

Међу онима који су говорили у том интервјуу били су Робертс и жртва Епштајна, Ануска Де Георгију, заједно са Каунтае Давиес, још једном женом која каже да ју је педофил више пута силовао.

У интервјуу су такође представљене Епштајнове жртве Џенифер Ароаз и Рејчел Бенавидез – нејасно је на коју особу се пресуда односи.

“Непозната 154” је Хејли Робсон, која је у Нетфлик серији Прљави и богати говорила о Епстајновим злочинима и описала како је већ била жртва силовања са 16 година када је ухваћена у његовој мрежи.

У интервјуу који је цитирао судија Преска, Робсон каже да њен имиџ приказан у полицијским извештајима – хвалила се да је попут Хајди Флајс, злогласне холивудске госпође – није била довољно зрела да разуме шта јој се дешавало у то време.

До сада су објављени само мали одломци њених изјава, а они су били осуђујући за војводу.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *