Са одласком Мартија нестала и последња шанса да се расветле монтруозни злочини над Србима 1999

0

Са одласком Мартија нестала и последња шанса да се расветле монтруозни злочини над Србима 1999.

Прочитајте још:  Фонд ПИО: Смањен број пензионера за 23.912 у односу на март 2020.
Италијанска новинарка и истраживачица Лина Века уверена је да је са одласком Дика Мартија фактички нестала и последња нада да ће се сазнати права истина о злочинима почињеним над Србима 1999. године.

Недавна смрт Дика Мартија обрисала је и последњу наду да ће одговорни за трговину органима на Космету бити кажњени за те злочине, а италијанска новинарка и истраживач Лина Века, која је прва покренула медијску причу, саопштила је да ни Европа суштински никада није имала интерес да их процесуира.

Прочитајте још:  „Нема ништа испод 1.000 евра“: Изнајмљивање станова у Београду скупо и Русима
Она је за “Косово онлајн” рекла да су Мартијев огроман истражни рад, сведочења, докази, финансијске анализе – које су непобитно доказале умешаност вођа такозване ОВК у трговину органима – напрасно постали бескорисни.

“То се показало са покретањем првих оптужница пред Специјализованим већима Косова у Хагу. А сада, после његове смрти, уверена сам да ће читав случај бити заборављен”, рекла је Лина Века.

“Знала сам да је био болестан последњих месеци. Вест о његовој смрти за мене је био осећај пораза. Био је поштен, педантан, прецизан човек, способан за огроман рад и способан да води велике истраге, што је и радио као јавни тужилац од 1975. до 1989. године”, казала је италијанска новинарка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је открила да се са њим упознала почетком 2000. године када је Марти презентовао извештаје о затворима ЦИА у Европи, али и да су разговарали након што је предочио извештај о трговини органима на Косову и Метохији.

“У новембру објављена је његова књига ‘Непоштовање истине’, био је способан да води велике истраге – то је и доказао”, закључује Лина Века.

Прочитајте још:  Партијски неспособни директори довели Србију до колапса: Изненађени снегом у сред децембра!
Она је рекла да никоме у Европи од почетка није било у интересу да се докаже истина о томе шта се догађало на Косову и Метохији 1999. и након доласка међународних мировних снага.

“Уколико сагледамо ближу прошлост Европе, видећемо да никоме није у интересу да представи праву истину о распаду Југославије. Зашто сте онда очекивали спремност да се сазна како је дошло до стварања нелегитимне државе Косово и сатанизације Србије. Зар и данас не слушамо једне те исте лажи? Зато сам уверена да је са смрћу Дика Мартија фактички нестала и последња нада да ће се сазнати права истина о злочинима почињеним над Србима, али и нелојалним Албанцима”, закључује италијанска новинарка .

Лина Века је истакла да не очекује више ништа од такозване међународне правде.

Васељенска/РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *