Запаљени бадњаци у Бањској: Молитве за мир и нада да ће ова ватра горети и у вековима који долазе

0

Запаљени бадњаци у Бањској: Молитве за мир и нада да ће ова ватра горети и у вековима који долазе.

Прочитајте још:  Курти и Рама се можда мрзе али обојица имају исти циљ, а то је ВЕЛИКА АЛБАНИЈА!
Стотине и стотине Срба из Бањске, из Северне Митровице, Звечана, других места на северу Косова и Метохије наложили су вечерас, на Бадње вече, уочи празника Христовог рођења, заједно са игуманом, оцем Данилом, бадњаке у порти манастира Бањска.

Било је ово прво веће окупљање Срба у Бањској после трагичних догађаја 24. септембра прошле године када су у сукобима у селу, у близини манастира погинула тројица Срба и када је страдао и један косовски полицајац.

Много је вечерас у порти Бањске било и деце која су дошла са родитељима, њима је отац Данило поделио божићне пакетиће, позвао на љубав, хришћанску, непоколебљиву веру…

Прочитајте још:  Шта нам теже пада, пандемија или полицијски час? (ВИДЕО)
Било је вечерас у порти Бањске док су под зидинама старог манастира горели бадњаци, као вековима уназад, много и радости, сутра је велики празник, Божић, али је било и туге, сећања на Стефана, Бојана, Игора, на трагедију која је у црно завила три породице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И много молитви, пре свега за мир, за љубав, за слогу, и много наде да ће бадњаци и у вековима који долазе као у онима који су прошли горети у Бањској, под староставним зидинама, да се српско име на Косову и Метохији неће угасити.

И речи једног од Срба вечерас у Бањској:

Довео сам унуке, још су мали, али, мислим и довољно велики да запамте ово вече, овај живи огањ, да и по томе памте детињство, и да знају да су овде и њихов отац и деда и прадеда палили бадњаке, славили своју веру и српско име. Да је ово овде наше…“

За време док су у порти Бањске горели бадњаци, у близини, око Рајске бање, објекта који је косовска полиција преузела пре десетак дана, било је видљиво присуство косовских специјалаца, преноси РТ Балкан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *