Захарова одговорила европском министру: Прво решите питање миграната па онда планирајте војску Европске уније!

0
еу, европске

Марија Захарова (www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov)

Заменик премијера и министар спољних послова Италије Антонио Тајани најавио је стварање војске Ервопске уније.

Он је изјавио да је стварање европске војске кључно за безбедност земаља чланица Европске уније.

“Европска унија мора да формира сопствене оружане снаге које би могле да играју улогу у одржавању мира и спречавању сукоба. Ако желимо да будемо носиоци светског мира, потребна нам је европска војска. Ово је основни предуслов за ефикасну европску спољну политику. У свету са тако моћним играчима као што су САД, Кина, Индија, Русија и са кризама које се протежу од Блиског истока до Индо-Пацифика, италијански, немачки, француски или словеначки грађани могу бити заштићени само оним што већ постоји, и то се зове Европска унија. Дакле, одбрана и заједничка војска морају постати конкретна чињеница. И ово се не може одлагати,” рекао је Тајани.

На ову изјаву одмах је одговорила Марија Захарова која је Тајанију поручила да прво реше питање граница и миграната па тек онда да кују тако високе планове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Војска ЕУ? Можда би требало да почну са развојем сопствене Ковид вакцине? Или научити да хумано, у складу са нашим међународним обавезама, штитимо границе Европске уније? Решити питање избеглица и миграната? И тек онда створите војску”, написала је Захарова на свој Телеграм налогу и додала да је чудно што се земље чланице припремају за стварање нечега што већ постоји.

“Узгред, зашто би онда свака НАТО држава (читај ЕУ) уплаћивала колосалне суме у „заједничку касу“ (а заправо и Вашингтону), које, како се наводи, иду на обезбеђење њихове безбедности?”

Прочитајте још:  Ево колико земље НАТО пакта троше на одбрану (фото)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *