Почело суђење имаму из Бихаћа који је Републику Српску означио геноцидном

0
мржње

Имам Махић

Почело суђење имаму из Бихаћа који је Републику Српску означио геноцидном.

Прочитајте још:  Муке за Сарајево, застава Републике Српске у Русији
Мухарем Штулановић, имам и професор на Исламском педагошком факултету у Бихаћу, који је оптужен да је Републику Српску означио као геноцидну творевину, у Окружном суду у Бањалуци је рекао да не разуме оптужницу, а суд је констатовао да је негирао кривицу.
Прочитајте још:  Харадинај одбио састанак са Абазовићем
Окружни суд у Бањалуци потврдио је раније оптужницу коју је против Штулановића 4. децембра 2023. поднело Републичко јавно тужилаштво.
Према наводима оптужнице, Штулановић је 13. јануара прошле године у верском објекту у комплексу Исламско-педагошког факултета у Бихаћу, у току верског обреда, одржао говор у којем је „изложио порузи, презиру и грубом омаловажавању Српску, означивши је као геноцидну творевину“, пренеле су бањалучке „Независне новине“.
Прочитајте још:  Осуђен анестезиолог који је објавио снимак са гинеколошког одељења на ТикТоку
Говор Мухарема Штулановића је објављен на Јутјубу.
„Овде у џамији, браћо, а то је сурова реалност и многих појединаца по нашим џамијама и џематима, и са нама седи неко ко је појединачно баш због те геноцидне творевине која се окотила и заживела тог 9. јануара, у виду геноцидне творевине ‘ер ес’, дана којег они славе, остао без 17 чланова најближе родбине. Који се, пазите то, нису изгубили, како се то замумуљено говори и представља, него су сви побијени и поклани само из разлога што нису били Срби“, изјавио је тада Штулановић, пренео је Танјуг.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=GadWk1ZQYh4

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *