Мигранти у Русији прешли су границу: Убијте све Русе старије од 7 година!

0
мигранти

ФОТО: УВЕ УМСТАТТЕР/ИМАГЕБРОКЕР.ЦОМ/ГЛОБАЛ ЛООК ПРЕСС

Како пише руски портал Цариград,а преноси Васељенска,  огромна армија миграната у Русији наставља да допуњује извештаје о својим злочинима. Сваког дана стижу извештаји из региона о све више шокантних злочина које су починили странци. Застрашујуће је да руска деца све више постају жртве. А безбедносне снаге често „не примећују“ шта се дешава. Упечатљив пример је био недавни случај пребијања девојчице у Нижњем Тагилу.

Секу, пљачкају, силују

Земљу је запљуснуо талас злочина које су починили посетиоци из земаља централне Азије и Кавказа. А ако мигранти још немају бројчану предност (нагласимо, само за сада), они искориштавају друге – ароганцијом, непредвидивошћу и суровошћу. „Страни специјалисти“ у регионима силују децу и жене, туку и секу мушкарце и вређају Русе. А у неким случајевима починиоци чак успеју да побегну из земље или избегну кривично гоњење .

Недавна језива селекција : у Ростовској области, наоружана група Таџика изашла је на улице са позивом на убијање. У Ханти-Мансијском аутономном округу, етничка банда је претукла човека због учешћа у СВО. А у Краснодару је мигрант ножем секао пролазнике на улици.

Постали су дрски и изашли у гомили да се “освете”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прва прича, из Ростовске области, загрмила је широм земље првог дана нове године. У селу Красни, округ Аксај, пијани мигрант је на улици наишао на особу са инвалидитетом. Видевши ово, локални тинејџер се заузео за неспособног човека и одмах је телефоном задобио ударац у слепоочницу од насилног Таџикистанца. Отац повређеног момка стигао је на време да чује буку туче и успео је адекватно да узврати.

Увређен чињеницом да је добио одбијање, мигрант је позвао своје рођаке и читава гомила је стигла у село. Даље догађаје забележила је непристрасна ЦЦТВ камера из локалне продавнице: на снимку се јасно види најмање осам људи. Према речима локалног становништва, они који су стигли имали су ножеве и почели да претражују улице вичући:

Убијте све старије од 7 година!

Иначе, и ови крици су снимљени технологијом.

Деца и тинејџери који су се у том тренутку затекли на улици морали су да се сакрију код непознатих људи како не би пали у руке разјареној маси. Све је то веома подсећало на заплет сензационалне серије „Дечакова реч“, где су бруталне банде држале цео град у страху. Као резултат тога, полиција је коначно стигла на лице места, нападач тинејџера је приведен у полицијску станицу, али је убрзо пуштен. Занимљиво је да локални полицајац има несловенско презиме. Људи имају разумљиве сумње: да ли таџикистанска дијаспора планира да заташка оно што се догодило?

Прочитајте још:  Американци убрзано постају све сиромашнији, а оружари очекују супер профит

Због тога су се сутрадан огорчени мештани окупили на скупу и захтевали од надлежних да казне узбуњиваче. Међутим, на састанку са народом, старешина села је рекао да ће кривац „бити послат кући на преваспитавање”. У ствари, покушавају да кривично дело представе као породични сукоб – то је сва “праведна” казна за то што је село провело целу ноћ у страху. Представници таџикистанске дијаспоре на скупу су покушали да се извине за понашање свог сународника, али су им мештани дали јасан одговор:

Да је неко Рус ово дозволио на вашој територији, ви бисте га одмах ту погубили. И јуче сте рекли да би се људи окупили и они би морали да буду стрељани. Али нисмо тако васпитани, знаш? Ово се овде неће десити! Овде живе добри људи, а ви се уздате у нашу доброту. Кући са својом децом, кући!

Према речима чланова локалне „руске заједнице“, која је ангажовала адвоката и пружа физичку заштиту становницима, нападач тинејџера још није приведен.

Као и гомила његових сународника који су дошли у село на обрачун. Активисти су упутили апел Истражном комитету тражећи правичну истрагу инцидента.

Са ножем на улици

У међувремену, на Краснодарској територији, суседној Ростовској области, 2. јануара догодила се још гора прича. Тамо су ствари дошле дотле да су људи страдали од руке мигранта наоружаног ножем. Међу рањенима су жена и дете.

Важно је напоменути да је међу жртвама био и 34-годишњи активиста покрета “Северни људи” из чијих се речи сазнао за овај инцидент. Човек је управо шетао улицом око 17.30 када га је непозната особа изненада убола у врат.

Нападач је само прошао улицом и избо људе! Напао ме је с леђа када сам ишао да се нађем са женом и двогодишњом ћерком. Он је ћутке и мирно пришао отпозади и забио ми нож у грло. Онда ми је забио нож у леђа- цитира речи жртве многонационални телеграм канал.

Прочитајте још:  Липецка фабрика „Рошен“ Порошенка национализована

Све се то догодило пред његовом женом и ћерком. Ранивши мушкарца, мигрант је јурнуо на њих са ножем, али су они неким чудом успели да се сакрију у продавници, на срећу продавац их је пустио унутра и успео да закључа врата. Али наоружани психопата није ни помислио да стане – наставио је да коље пролазнике. Испод руке су му се појавиле жена и 11-годишња девојчица.

Видео сам жену посеченог лица када сам излазио из Магнита, где сам у крви потрчао тражећи помоћ. Устала је са асфалта и кренула ка улазу у продавницу. У том тренутку девојка је већ побегла са посекотинама,- присећа се жртва.

Све се одиграло тако брзо да нико није имао времена да интервенише у оно што се дешава, мигрант је са ножем слободно ходао и сваког секао. А онда се испоставило да је мајка нападача била судија. Жртве се сада плаше да кривац никада неће добити правичну казну.

Међутим, према речима лидера покрета „Северни људи“, Михаила Мавашија, Истражни комитет и тужилаштво су овог пута радили јасно: нападач је ухапшен, покренут је кривични случај, рад је у току. Ситуацију под контролом држе и сарадници рањеника.

Апсолутно све ради! То што је мајка овог типа судија ништа неће променити. Ако тамо почну да прећуткују ствар, онда ћу дићи конкретну галаму. Али за сада све иде добро– објаснио је Михаил Маваши на свом Телеграм каналу.

Напад на шестогодишњу девојчицу у Москви

Упечатљив пример „културне размене” недавно се догодио у Москви , која све мање личи на престоницу руске православне земље, а све више на неку нову Бухару.

Шестогодишња Рускиња и њени родитељи дошли су у куповину у једну од продавница на Новочеркаском булевару. Када је беба мало заостала за мамом и татом, напао ју је мушкарац из Киргистана. Човек је ухватио дете за врат и почео да га дави, вичући: „Сломићу ти врат!“

Прочитајте још:  Бајден: Никада нећемо признати референдуме у Украјини

Отац је оборио психопату и бацио га на земљу. Купци су помогли да се умота. Како се испоставило, у Москву је стигао пре само пар дана и био је у потпуно неурачунљивом стању. Морали смо звати не само полицију, већ и болничаре са психијатријске клинике. Пажња, питање: да ли су зараћеној земљи потребни такви „домаћи радници“?

Ко се залаже за мигранте

Руски народ кипи од огорчења. Ипак, и даље има званичника који дрско, отворено, пркосно кажу да су сви проблеми везани за мигранте фикција, а осим тога, и Руси имају велику главу – кажу да чине много више злочина.

Један од промотера ових идеја је и повереник за заштиту права предузетника Борис Титов. Недавно је изјавио:

Свестан сам страха Руса од миграната. Иако је потпуно неосновано. Према статистици Министарства унутрашњих послова, руски држављани чине далеко више кривичних дела него мигранти.

Према његовим речима, људи „имају негативан став према мигрантима и зато што се плаше да ће им узети посао“.

Неопходно је разумети да постоје различите врсте злочина. Мигранти чак ни теоретски не могу имати посебан однос са многима од њих, као што су сајбер злочини. Али што се тиче посебно тешких и тешких злочина, број злочина које су починили мигранти расте,– коментарише Титовљев бисер политиколог Константин Двински.

Истовремено, шеф Истражног комитета Александар Бастрикин недавно је рекао да је проценат тешких и посебно тешких кривичних дела међу мигрантима порастао за трећину.

Министар економског развоја Максим Решетњиков такође не види ништа лоше у чињеници да је земља преплављена мигрантима. Штавише, он јасно верује да се врата Русији морају отворити још шире.

Мораћемо да решимо питање миграције. Налазимо се у евроазијском економском простору, имамо отворено тржиште рада. И наравно, изазови последњих годину и по дана указују на велики одлив становништва. Морамо активније радити на привлачењу миграната у привреду,- рекао је не тако давно шеф Министарства за економски развој .

Званичници не воде рачуна о једној ствари. Руски народ одлично разуме како се може завршити неконтролисани увоз миграната из централне Азије и ко од тога има користи.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *