ГОСТОЉУБИВА ЗАНИМЉИВОСТ коју морате послушати: Српска имена гостољубља и гостољубивости!

0
гостољубље

Гостољубље и гостољубивост су врлине који увијек биваху заступљене у надијевању српскијех имена од давнијех доба, па тако остаху до дана данашњега у траговима живи.

Гостољубље, како сама ријеч говори, јесте почаштавање госта с љубављу кад дође у посјету кући за вријеме порода дјетета.

Када дотична кућа добиваху принову, те Србаљи се веселијаху и слављаху принову, и преносијаху своју радост и весеље на потомке, надијеваху им имена гостољубља и гостољубивости као трајни печат којега ће се дотично дијете сјећати свакога дана када изговараху своје име представљаху се другијем људима при упознавању, сјећајући се дотичнога гостију који дођаху у посјету када он биваху рођен.

Гостољубље је најбитнија врлина коју Бог прихваћа као жртву човјековог рада у животу.

Памћење у надијевању имена дјеци говори о наслијеђу и памћењу ко смо и што смо. Ко су нам пријеци и чији смо. Одакле потјечемо, и куда идемо у будућност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више о именима која наши пријеци надијеваху у доба гостољубља, и гостољубивости послушајте снимак на повезници о именима гостољубља.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *