МУП Белорусије: Неће бити као 2020.

0
муп белорусије

муп белорусије

МУП Белорусије: Неће бити као 2020.

После догађаја из 2020. године, у Белорусији је побољшано законодавство. И данас правни систем земље омогућава Министарству унутрашњих послова да ради проактивно. О томе је у емисији Белорусија 1 говорио министар унутрашњих послова Иван Кубраков .

„Желим да кажем свима, укључујући и оне који нас посматрају из иностранства, да неће бити 2020. године када су шетали, блокирали улице, тукли клупе, уништавали инфраструктуру. Најмање кршење важећег законодавства – реакција ће бити тренутна. Неће бити ексцеса, али ћемо обезбедити ред“, рекао је министар.

Иван Кубраков је скренуо пажњу на то да је за ширење личних података законом предвиђена кривична одговорност.

Прочитајте још:  Лукашенко: Хвала Богу што Мекдоналдс одлази, његово место да заузму наша предузећа
Подсетимо, 2020. године категорија људи који су радили на бирачким местима добијала је претње и увреде.

Начелник Министарства унутрашњих послова је гарантовао безбедност ових потоњих и чланова њихових породица:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Размишљали смо о свим могућим опцијама, јер је 2020. акценат био на застрашивању званичника који се нису устручавали да прете деци, породицама и тако даље.

Прочитајте још:  Командант батаљона белоруских плаћеника уништен код Лисичанска
Према министровим речима, интернет обавештајци прате сваку објаву, све чињенице су документоване, а на сваку реч мораће да се одговори. Добиће и оне који се крију у иностранству, или ће пре или касније сами доћи.

 „Ако неко у иностранству мисли да не знамо њихове планове, ми све одлично знамо и имамо потпуне информације“, уверавао је Иван Кубраков.

Начелник полицијске управе обратио се Белорусима и позвао их да не подлежу провокацијама. Према његовим речима, запослени у Министарству унутрашњих послова учиниће све да обезбеде безбедност у земљи.

„Имамо довољно снага и средстава, укључујући и оперативно. Интеракција са колегама у безбедносном блоку је успостављена на највишем нивоу. И сви заједно ћемо сигурно обезбедити безбедност у нашој земљи“, рекао је Иван Кубраков.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *