Наставља се низ напада на Србе на Косову и Метохији: Циљ исти – застрашивање

0

(фото:Фејсбук)

Наставља се низ напада на Србе на Косову и Метохији: Циљ исти – застрашивање.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да се породични дом Миодрага Костића из Племетине за викенд нашао на мети пљачкаша који су му обили и похарали гаражу у којој је чувао вриједан алат што је изазвало велико узнемирење како њега, тако и његових комшија у том селу који оправдано страхују за своју безбједност и имовину.

Како се наводи у саопштењу, а настављен је низ напада на имовину Срба и Српске православне цркве у овој години и угрожава егзистенција Срба.

Истиче се да су пре само неколико дана опљачкане две куће повратника у селу Лјубижда у општини Исток, а јуче и црква у селу Зупче, чиме се, како наводи Канцеларија, опет прети Србима који само желе да у миру живе у својим домовима и посећују своје светиње на простору Косова и Метохије.

Прочитајте још:  Ђурђевић позвала да се ПОД ХИТНО ОМОГУЋИ ГЛАСАЊЕ СРБА СА КиМ на предстојећим изборима
Наглашава се да је пракса застрашивања Срба посебно доминантна од доласка Куртија на власт, јер се од тада биљеже бројни инциденти, који за циљ имају да угрозе опстанак српског народа у покрајини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Канцеларија за КиМ помоћи ће домаћину Костићу из Племетине да стане на ноге, а низ етничких инцидената сигнал је за међународну заједницу да учине све да се престане са угњетавањем Срба на КиМ и да им се обезбиједе елементарни услови за живот у 21. вијеку, да живе слободно и безбједно на својим огњиштима, наводи се у саопштењу.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *