Ратку Младићу уграђен пејсмејкер: Српски генерал оперисан у Холандији пре седам дана

0

Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Ратку Младићу уграђен пејсмејкер: Српски генерал оперисан у Холандији пре седам дана.

Прегледајући медицинску папирологију генерала Младића српски специјалисти су пре неколико месеци утврдили да су му у притвору даване превелике дозе бета блокатора.

Генерал Ратко Младић оперисан је прошле недеље, 8. јануара, у холандској болници и уграђен му је пејсмејкер, пишу “Вечерње новости”.

Прочитајте још:  Шолц није могао да одговори на питање колико кошта бензин у Немачкој
Како они наводе, он је већ следећег дана враћен у притворску собу у Швенингену и јавио се породици да је добро.

Како за “Новости” каже Дарко Младић, генералу је срце ослабило пре годину и по дана након прележане короне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Српски лекари специјалисти, који су гледали ту његову документацију, мишљења су да по свим параметрима и индикацијама он није пацијент за пејсмејкер и предлагали су други начин лечења. За овај пејсмејкер који му је сада уграђен наши специјалисти сматрају да није требало такав да му се угради, јер је тај потенцијално опасан за његов живот и ако је већ морао да му се угради онда је у обзир долазио други тип, који је за његово стање био прихватљивији. Холандски лекари то нису хтели да прихвате, инсистирали су на овом пејсмејкеру и уградили су га по сваку цену” – каже Дарко.

Прочитајте још:  Хаг расписао потерницу за Путином – сви чекају реакцију Русије
Он наводи да је Младић, када су му у притвору рекли да мора на операцију прво потписао сагласност, али је после повукао. Ипак, након тога су га више пута убеђивали да прихвати и он је на крају поново потписао сагласност, па су га одвели на операцију.

“У дану када су га пребацили у болницу породица је добила обавештење о томе. Претходно нам ништа нису рекли. Он нам се сутрадан јавио и рекао само да је добро. Ми немамо никакве извештаје да видимо о чему се тачно ради и какви су му налази. У Хагу су променили правила и сада породици и адвокатима више не достављају његову здравствену документацију” – истакао је он за “Новости”.

Прочитајте још:  Хамас: Операција мора да се настави
Прегледајући ту медицинску папирологију генерала Младића српски специјалисти су пре неколико месеци утврдили да су му у притвору даване превелике дозе бета блокатора, што је успорило рад његовог срца.

Након тог сазнања породица се жалила и они су му онда нагло укинули те лекове, што је био још гори потез у лечењу, па су након нове жалбе породице увели нове лекове. Породица је више пута указивала да генерала у Хагу не лече добро, да су наши лекари утврђивали бројне пропусте, да се каснило са терапијама или инсистирало на некима које нису давале резултате.

24.седам

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *