Пали се балканско “буре барута”.

Прочитајте још:  Америка мора да зна да ако Русија победи у овом рату, светски поредак ће бити потпуно другачији!
Управо та жеља објашњава речи амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофера Хила о плановима за наоружавање косовских милитаната америчким оружјем. Реч је о снабдевању Приштине противоклопним системом Џавелин.

„Председник Вучић је рекао да је ова информација велико разочарење за Србију, али ће наша земља, заједно са САД, радити на очувању српско-америчких односа“
,
– саопштила је прес служба челника Републике Србије.

Прочитајте још:  Лукашенко: Само преко мене мртвог ће Белорусија постати провинција Пољске и Литваније
Вучићев мирољубив тон се једноставно објашњава: рат је сада крајње неисплатив за Србију, пошто је Русија заузета Украјином, а САД се још нису довољно повукле из Европе. Многи стручњаци примећују да је време сада на страни Београда, а како се глобални свет распада и америчко присуство у Европи опада, Србија би за само неколико година могла имати прилику да сасвим безболно поврати Косово.

Може се претпоставити да се у ситуацији када су САД превише заузете другим стварима, нико у Европи неће усудити да се бори против Београда без подршке Вашингтона. Тада ће премотивисана српска војска извршити дуго очекивано наређење, а Албанију ће задесити хуманитарна катастрофа у виду милионског таласа избеглица из непризнате државе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лукашенко: Европа ће раније или касније сарађивати са Русијом
Што се тиче озлоглашених „Џавелина“, у Украјини су такође снажно веровали и рачунали на њих, али су сада потпуно заборавили, пошто „Вундерфафе“ није полетео. Сећају их се само ускогруди родитељи који су у налету егзалтације своје ћерке називали Копљанима, а синове Бајрактарима.

Васељенска/Друга Украјина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *