Масовно тровање у фабрици „Магна” у Алексинцу

0
магна

магна (фото:алексинац.нет)

Масовно тровање у фабрици „Магна” у Алексинцу.

Више од 30 радника пребачено у алексиначки Медицински центар – Троје најтеже отрованих пребачено у УКЦ Ниш – Узрок тровања највероватније испарења отровних хемикалија.

Прочитајте још:  "Нема дрва, нема струје, нема топлог кревета, пази, стиже, ево, ту је..." Европа троши резерве гаса за зиму
Вечерас око 19 часова у фабрици аустријско-канадске компаније „Магна” у Алексинцу дошло је до великог инцидента и масовног тровања радника. Према потврђеним информацијама на позив из фабрике одмах су реаговале екипе Хитне помоћи алексиначког Дома здравља и Медицинског центра, које су више од 30 радника пребацили у Општу болницу у Алексинцу и Ургентни центар УКЦ Ниш. Информације и инциденту потврдили су нам начелник Хитне помоћи др Ненад Марковић и директор алексиначке Опште болнице др Горан Видић. Они су за „Политику” рекли да још није утврђен тачан број затрованих и да је (информације смо добили око 21,30 часова) и да је у току њихово збрињавање. Одмах су реаговали и полицијски органи алексиначке Станице полиције која је у склопу Полицијске управе Ниш, а обавештено је и Основно јавно тужилаштво у Алексинцу.

Троје најтеже затрованих радника, речено нам је, превезено је возилима хитне помоћи у Ниш, где су после пријема и дијагностике у Ургентном центру пребачени и збринути на Клиници за токсикологију УКЦ-а, јер је код њих утврђена тешка клиничка слика. Остали су збринути у Општој болници у Алексинцу.

Прочитајте још:  Савић: Док други скраћују радну недељу на четири дана, код нас се ради у пеленама
Поуздано се зна узрок тровања које је условило панику у фабрици и брзо после инцидента у целом Алексинцу. У модерној фабрици, која је на ободу градића на ушћу Моравице у Јужну Мораву, поред самог аутопута Ниш-Београд, у касним поподневним сатима почела је замена подних облога и постављање новог итисона на ходницима и у радним просторијама. За овај посао коришћене су отровне хемикалије, односно лепак од чијег испарења су запослени који су били ангажовани на замени подних облога у једном тренутку почели да падају као покошени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Реч је о тешком инциденту, али срећом нема страдалих”, рекао нам је др Горан Видићи, директор Опште болнице у Алексинцу, а Иван Митровић тужилац у Основном тужилаштву у Алексинцу је истакао:

– Више од 30 особа је затровано, и највећи број њих смештен је у болници у Алексинцу, а троје пацијената је пребачено за Ниш. За сада се само претпоставља д аје реч о тровању од испарења хемикалија. У току је обезбеђивање простора у фабрици, где се све догодило и очекује се долазак Инспекције за заштиту здравља на раду, представника нишког Института за јавно здравље и Судске медицине из Ниша, које ће урадити увиђај и утврдити узроке и све друге детаље овог инцидента, рекао нам је тужилац у алексиначком Основном јавном тужилаштву Иван Митровић.

Тома Тодоровић/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *