Путин је и ове године заронио у ледену воду на Богојављање

0
путина

www.globallookpress.com © Kremlin Pool Председник Русије Владимир Путин

Председник Русије Владимир Путин je јутрос рано уронио у ледену воду како традиција налаже у складу са православним празником Богојављања, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Српска и Руска православна црква данас прослављају празник Богојављење, спомен на догађај када је Свети Јован крстио Исуса Христа у реци Јордану и када се Бог јавио у виду голуба и слетео на Исусово раме.

Док СПЦ на данашњи празник традиционално организује пливање за Часни крст, верници у Русији одлазе на реку и потапају се уз молитву три пута у воду, како је, према веровању, и Христос крштен.

Кремљ је први пут објавио да је Путин заронио у ледену воду на Богојављање 2018. на језеру Селигер приликом посете манастира Нилов у Тверској области. Међутим, како је Песков појаснио, то није први пут да се Путин традиционално окупао на овај празник, подсећа ТАСС.

Председник је 2019. и 2021. и 2023. уронио у ледену воду у Московској области на празник Богојављења, 2020. године није, јер је отишао у Берлин на међународну конференцију о Либији. Прескочио је традицију и 2022. године, по препоруци цркве због ситуације са пандемијом корона вируса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *