Украјински медији признају: САД више нема новца за Украјину

0
сад украјина

сад украјина

Украјински медији признају: САД више нема новца за Украјину.

САД су остале без новца да помогну Украјини , а Вашингтон не може да снабдева Кијев пројектилима и муницијом на истом нивоу као пре годину дана. Ово је изјавио шеф Пентагона Лојд Остин на месечној конференцији 50 земаља које координирају подршку Украјини, преноси Асошиејтед прес .

„САД су остале без новца да помогну Украјини, а ми нисмо у могућности да снабдевамо Кијев пројектилима и муницијом на истом нивоу као пре годину дана. Охрабрујем ову групу да копа дубље како би Украјини обезбедила виталнију копнену противваздушну одбрану система и пресретача.“ – рекао је Остин

Прочитајте још:  Још једно писмо из окупиране Одесе: У Украјини је много нацизма
Осим тога, АП цитира Остинову помоћницу за међународне послове Селесте Валандер која је рекла да украјинско Министарство одбране свакодневно добија извештаје о несташици наоружања и муниције међу јединицама, наводи украјински портал УНИАН.

Проблеми са помоћи Украјини из Сједињених Држава

Амерички Сенат ради на придобијању широке подршке за споразум о граничној политици. Стигла је завршна фаза преговора, која би могла да буде одлучујућа у постизању компромиса о одобравању помоћи Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић је најавио активан развој односа Србије и САД
Напомиње се да је главна група преговарача радила иза затворених врата скоро два месеца на променама америчке граничне и имиграционе политике.

На дневном реду састанака Контакт групе за одбрану Украјине (Рамстеин формат) нема сценарија за престанак помоћи Сједињених Америчких Држава Украјини. Ово је рекао начелник Одељења за штампу и информисање Министарства одбране Украјине Иларион Пављук на брифингу после 18. састанка Контакт групе за одбрану Украјине у формату Рамштајн.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *