Димитријевић: Опколили су нас са дугим цевима као да смо криминалци, народ је уплашен

0

Димитријевић: Опколили су нас са дугим цевима као да смо криминалци, народ је уплашен.

Милош Димитријевић, бивши председник привременог органа у Гораждевцу, казао је за Косово онлајн да “косовска полиција” мора да престане да плаши и узрујава народ јер се према њима понаша као да су криминалци, иако ништа нису урадили.

Прочитајте још:  Не постоји "делимична аутономија", прихватањем француско-немачког предлога Вучић признаје независно Косово
Он је реаговао због упада полиције у Радио Гораждевац и привођења председника Привременог органа Дарка Колашинца са још двоје запослених.

“Запазио сам аутомобиле, прво један полицијски службени ауто, онда за њим неколико џипова. Паркирали су се и опколили место де су просторије, Дом културе и Радио Гораждевац, нико није могао да приђе. Фактички, у том моменту је и мобилна мрежа била блокирана, тако да никог нисте могли да позовете. Упали су у просторије, тамо су извршили претрес, разговарали са људима, узели су неке папире. Кућишта нису нашли јер нису ни хтели, то су узели у претходном периоду, само су покупили неке мониторе”, рекао је Димитријевић.

Прочитајте још:  Издавали дипломе Хрватима и Шиптарима: Ухапшен ректор универзитета у Крагујевцу
Он је додао да су привели и одвели у Пећ Дарка Колашинца, као представника Привременог органа, и још две особе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Они су приведени да дају изјаве, мислим да ће да се врате. Дај Боже да то тако и буде. Видите и сами да су грађани већ узнемирени, неколико пута су то и мени радили. Нажалост, пола сата касније или четрдесет минута, кад је била полиција у просторијама, испитивали све те људе. Ја нисам био унутра. Наишао је заменик премијера Свечља и министар који је наш комшија Алберт Краснићи. Они су само ушли у просторију, сликали се, изашли напоље и дали изјаве”, нагласио је Димитријевић.

Прочитајте још:  Јелена Милић наставља србомрзачке акције: Сућут за хрватске жртве у данима сећања на "Олују"
Наш саговорник додаје да ово треба да се реши на неки други начин.

“Не сме народ овако стално да се плаши и узрујава, да се врши притисак на нас. Данас је било толико полиције са дугим цевима, толико џипова, толико возила… Шта смо ми урадили? Јесмо ли ми криминалци? Шта је ово у питању?”, запитао се бивши председник Привременог органа.

Он је објаснио и зашто је Гораждевац веома важан на овим просторима – јер има 630 до 650 Срба само у не територији општине, а укупно са пет околних села и Пећком Патријаршијом има око 930.

“Значи, нема нас много, али нема нас ни мало, за разлику од многих средина које су на простору КиМ. У Метохијском делу ми смо овде највише сконцентрисани и мислимо да останемо на овим просторима, али, нажалост, ево видите шта се ради”, закључио је он.

Прочитајте још:  Издајник Ненад Рашић тврди: Убијена тројица "терориста" која су убила "полицајца" код Бањске
Након претреса Куртијева полиција је из зграде полиције изнела заплењени канцеларијски материјал. Полиција је упала и у радио Гораждевац који се налази у истој згради. Уреднику Дарку Димитријевићу заплењен је ауто и камера због снимања полиције током акције претреса.

КосСев

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *