Командант иранске Револуционарне гарде: Америчке претње неће остати без одговора

0

Командант иранске Револуционарне гарде: Америчке претње неће остати без одговора.

Командант иранске Револуционарне гарде рекао је да се његова земља не плаши рата и да неће оставити америчке претње без одговора.

Темпо ескалације тензија између Ирана и Сједињених Држава наставља да расте. У понедељак је командант иранске Револуционарне гарде, генерал Хосеин Салами, рекао: „Непријатељи су водили економски и психолошки рат против народа Ирана и угрожавају њихову безбедност. Данас слушамо претње у говорима америчких званичника. Знајте да нећемо оставити ниједну претњу без одговора“.

Прочитајте још:  Америчке лабораторије све ближе Русији
Салами није прецизирао како ће Иран одговорити САД. Међутим, његова изјава указује на спремност Техерана за конфронтацију.

Тензије између Ирана и Сједињених Држава порасле су након напада дроном на војну базу Товер 22 у региону Танф на сиријско-јорданској граници, у којем су погинула три америчка војника, а 40 је рањено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг окривио је за напад Техеран, рекавши да „Иран наставља да дестабилизује регион подржавајући терористе који нападају бродове у Црвеном мору“. Портпарол иранског министарства спољних послова Насер Канани Чафи критиковао је Столтенбергове изјаве.

Амерички председник Џо Бајден рекао је да се одлучио на кораке да одговори на напад на америчку војну базу. Лист Политико је, позивајући се на изворе, објавио да се међу контрамерама развијеним по налогу Бајдена, а које ће вероватно бити предузете наредних дана, разматра и удар на иранске војне објекте у Ираку и Сирији.

Прочитајте још:  ОВО је нови помоћник министра здравља Америке (ФОТО)
Такође се наводи да амерички лидер не сматра потребним да покрене директан удар на иранску територију, пошто би ескалација сукоба на Блиском истоку могла бацити сенку на његове изгледе за реизбор за председника САД.

Међутим, примећују коментатори, чак и ако се САД ограниче на ударе на иранско војно особље у Ираку и Сирији, то би могло довести до ескалације сукоба, па чак и рата.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *