Србина, Душка Арсића из Матичана, Шиптари осудили на 13 година затвора због наводног ратног злочина!

0

Душко Арсић

Душко Арсић из Матичана код Приштине осуђен је данас првостепено на 13 година затвора због наводно почињеног ратног злочина током 1999. године.

Судско веће Основног суда у Приштини састављено од троје Албанаца саопштило је да је потврђено да је током процеса потвтђено да је Арсић починио кривично дело за које је оптужен.

У предмету против Арсића, тужилац Адем Дема у завршној речи је истакао да је из изведених доказа утврђено да је оптужени извршио кривично дело са умишљајем у саизвршилаштву.

Душку Арсићу се на терет ставља злочин против цивилног становништва, да је током ратног периода на Косову, од јануара до јуна 1999. године, учествовао у расељавању и пљачкању имовине албанског становништва.

Адвокат Небојша Влајић, бранилац оптуженог Арсића је претходно затражио ослобађајућу пресуду, наводећи да Албанац који је пријавио Арсића није оштећен, јер према њему није учињен ратни злочин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Арсић је пријављен да је наводно починио ратни злочин посто није хтео да прода земљу особама албанске националности које су му је претходно узурпирале и фалсификованим документима превеле на своје име.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *