Кина подржава напоре Србије да заштити суверенитет и територијални интегритет

0
србија кина

србија кина

Кина подржава напоре Србије да заштити суверенитет и територијални интегритет.

Политичко решење овог питања и одржавање стабилности на Косову и Метохији су у интересу свих страна и захтевају сталне напоре свих страна.

Прочитајте још:  Када Енглеска мора да врати Индији оно што јој је крала 200 година
Амбасадор Народне Републике Кине у Србији Ли Минг изјавио је да је став кинеске стране о питању Косова и Метохије доследан и јасан и да Кина чврсто подржава напоре Србије да заштити свој национални суверенитет и територијални интегритет.

“Разумемо легитимну забринутост српске стране о питању Косова у Метохије и ценимо позитивне напоре које је српска страна уложила у тражењу политичког решења за ово питање. Питање Косова и Метохије је тачка ризика за Балкан и Европу, а политичко решење овог питања и одржавање стабилности на Косову и Метохији су у интересу свих страна и захтевају сталне напоре свих страна”, рекао је кинески амбасадор у интервјуу за данашњу Политику.

Истакао је да кинеска страна сматра да би у оквиру Резолуције 1244 Савета Безбедности Уједнињених нација две стране требало да дођу до обострано прихватљивог решења овог питања кроз дијалог и консултације, да у том процесу треба у потпуности поштовати суверенитет и територијални интегритет Србије и да не би требало да буде двоструких стандарда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  НЕМА ДАЉЕ: Србија увози јајне ћелије из Шпаније!
Он је додао да кинеска страна охрабрује Европску унију да настави да чини позитивне напоре у промовисање дијалога између Београда и Приштине и нада се да ће ЕУ играти конструктивну улогу посредника, остати неутрална и непристрасна и избегавати претеране притиске.

24.седам

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *