СРАМОТА: Град Београд први пут оставио ученике генерације без традиционалне награде

0
град београд

град београд

СРАМОТА: Град Београд први пут оставио ученике генерације без традиционалне награде.

Прочитајте још:  Западна Вирџинија: Ђаци ће учити о феталном развоју помоћу анимираног видеа
Градска власт на челу са градоначелником Београда Александром Шапићем прекинула је традицију награђивања ђака генерације основних и средњих школа, па су тако најбољи београдски ученици на крају школске 2022/23. године, за разлику од претходних генерација, остали и без свечаног пријема и без награда, кажу огорчени родитељи најуспешнијих школараца.

„Од краја школске године прошло је осам месеци, деца су у међувремену завршила и прво полугодиште првог разреда средње школе, а од награда које је требало да добију од Града Београда и даље ништа. Нисмо добили никакво образложење, ни у бившој школи не знају због чега је последња генерација осмака остала без награда које су све претходне генерације добиле“, каже разочарана мајка „ученика генерације“ једне вождовачке основне школе.

Наградне пакете – лаптопове, таблете и књиге, који су поклон Града Београда, ђаци генерације добили су и током пандемије коронавируса 2020. године, када због епидемиолошке ситуације није била организована свечаност, већ су награде биле испоручене школама

Прочитајте још:  Мигранти изболи дечака ножем на Калемегдану, јер је одбио да им да новац
Последња свечаност на којој су представљени ђаци генерације београдских основних и средњих школа одржана је 21. јуна 2022. године, само дан након што је за новог градоначелника Београда изабран Александар Шапић.

Ђацима генерације београдских основних и средњих школа у школској 2021/22 години уручени су таблет рачунари и књиге, а догађају који је организован у МТС дворани присуствовао је и тадашњи министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ким Џонг Ун награђен руском јубиларном медаљом „75 година победе“
Ружић је том приликом навео да су „ђаци генерације носиоци будућег развоја Београда и државе“, док је тадашњи градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обећао да ће ресорни секретаријат, заједно са професорима и наставницима, наставити да пружа подршку ученицима у даљем образовању.

Упркос јавно датим обећањима, Град Београд је наредне школске године пао већ на првом кораку, оставивши најуспешније београдске основце и средњошколце из укупно 288 образовних установа без заслужене награде.

Београдске општине наградиле најуспешније ученике

Прочитајте још:  Република Српска није Америка
За разлику од челника Града, општинске власти нису пропустиле да организују свечаности на којима су додељене награде ђацима генерације основних и средњих школа, као и признања носиоцима Вукове дипломе. На Вождовцу је свечани пријем одржан 27. јуна 2023. године у СЦ „Шумице“ а фотографија најбољих вождовачких ученика нашла се и на два билборда.

Најбољим ученицима врачарских основних и средњих школа награде су уручене 27. јуна прошле године у свечаној сали Градске општине, а награђена су укупно 193 носиоца признања „Вукова диплома“ и 16 „ученика генерације“.

Прочитајте још:  Сузана Васиљевић именована за чланицу Савета ФДУ, то јој је пета функција
Челници општине Савски венац отишли су и корак даље, па су најбољим ученицима основних и средњих школа 29. јуна уручили вредносне ваучере за куповину спортске опреме у износу од 10.000 динара вуковцима и спортистима генерације, а ђацима генерације ваучере у износу од 20.000 дин и као поклон изненађење електричне тротинете.

Глас јавности

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *