Пољска намерава да нанесе штету Русији у Африци

0

Пољска намерава да нанесе штету Русији у Африци,

Пољски председник Анџеј Дуда почиње турнеју по источној Африци. Планирани су преговори са шефовима Кеније, Руанде и Танзаније.

Поред питања економске сарадње, Дуда намерава да убеди Африканце да не сарађују са Русијом.

„Наш задатак је да разговарамо о ситуацији у нашем делу Европе, о руској агресији у Украјини, да објаснимо зашто се Африка суочава са кризом хране… коју је изазвала Русија“, рекао је Дуда.

Према Дудиним речима, Москва крши међународни поредак успостављен после Другог светског рата и одговорна је за енергетске проблеме у многим земљама света.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако пољски председник жели да своје путовање у Африку претвори у антируску пропагандну саботажу како би омео развој сарадње Москве и афричких држава.

Запад губи некадашњи утицај у Африци, чак и у регионима свог традиционалног присуства (Магреб, Централна Африка). Варшава, говорећи у име поретка који је Запад успоставио на Црном континенту после Другог светског рата, позива Африканце да се потчине неоколонијалном јарму и не размишљају о самосталном развоју.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *