Покрет Социјалиста првог радног дана Скупштине предао Предлог резолуције о придруживању БРИКС-у

0

Скупштина Републике Србије званично је почела са радом у новом сазиву. И поред покушаја прозападне опозиције да опструише рад сазива, Покрет Социјалиста успео је да преда и први предлог. 

Социјалисти ће пред посланике новог сазива, ставити Предлог резолуције о придруживању Србије БРИКС-у, а биће то управо и први предлог о коме ће се изјаснити новоизабрани парламентарци, а можда баш ова резолуција буде прекретница на спољнополитичком курсу Србије.

У Предлогу који је предат Скупштини а који потписују Бојан Торбица и Ђорђе Комленски, наводи се да је воља српског народа јасно усмерена ка земљама БРИКС-а које су према Србији увек пријатељски деловале, за разлику од уцењивачких ставова колективног Запада.

“Узимајући као полазну основу јасно изражено већинско опредељење грађана Србије да тзв. европски пут Србије има алтернативу, као и све израженији политички консензус о приступању Републике Србије организацији БРИКС као неспорног стратешког циља да будемо део организације чије су чланице (уз последње проширење) земље у којима живи укупно 4 милијарде људи, односно преко 45 одсто светског становништва и које производе близу 40 процената светског бруто друштвеног производа, са тенденцијом да ће до средине века обухватити више од половине светске економије и у потпуности контролисати три кључне ствари: храну енергију и сировине,” стоји у документу.

Посланици очекују да одговор Скупштине буде у року од тридесет дана. Осим тога у Предлогу се наводи да захтев придруживања БРИКС-у, не искључује наставак европских интеграције Србије, али да је и више него јасно да је тај пут ћорсокак, односно да је иза нас изгубљених 20 година а испред нас бар још 30 које нас неће одвести нигде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дневница 30 евра, два сата одмора, три оброка и интернет: Посао у Србији за који и даље фале радници

Ово је иначе други пут по реду да посланици Покрета Социјалиста подносе овај предлог Скупштини, а на наше питање да ли је били, и да ли очекују негодовање опозиције, Торбица наводи да спремно чекају буру прозападне опозиције.

“Није било за сада али као и прошли пут очекујемо бурну реакцију западне НАТО опозиције, која увек ради искључиво по диктату. Ми смо предлог резолуције предали у скупштинску процедуру, а сваки од посланичких клубова и посланика ће имати прилику да се изјасни када се Резолуција нађе на дневном реду,” каже за Васељенску Бојан Торбица један од аутора Предлога.

Како изгледа Предлог резолуције прочитајте у наставку

Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *