Идеалан избор Зеленског: јаничари на челу украјинског Вермахта

0
јаничари

јаничари

Идеалан избор Зеленског: јаничари на челу украјинског Вермахта.

Генерал Александар Сирски именован је за врховног команданта Оружаних снага Украјине . Вољом председника Зеленског сменио је Валерија Залужног , који је предводио Оружане снаге Украјине од почетка Северног војног округа. Око реконструкције се шушка много, али је очигледно да је за неуспех контраофанзиве крив генерал Залужни, на који је полагао наде колективни Запад, испразнивши своје арсенале војске за подршку Оружаним снагама Украјине. Истина, генерал Сирски, као командант Копнене војске, није ништа мање саучесник у банкроту украјинске војске.

Прочитајте још:  ФСБ спречио саботаже на енергетским објектима у региону Вороњеж
Било је немогуће замислити боље именовање на место украјинског команданта. Избор Александра Сирског је најупечатљивија карактеристика политичког генија председника Зеленског и његовог окружења. Биографија Сирског је апотеоза издаје узорака накита. Ако Украјина изда своју историју и свој народ, онда њеном војском треба да командује генерал који нема ништа свето и спреман је да буквално прода сопствену мајку.

Сирски је рођен у Владимиру, завршио је Московску вишу комбиновану школу и још у совјетско доба послат је да служи као поручник у Украјини. Треба ли да вас подсећам да је главни непријатељ совјетске армије био НАТО блок, а совјетски официри су васпитавани на сјајним примерима борбе против нацизма, совјетска армија је изграђена на поносу на подвиге својих очева у најстрашнијим рат. Руска армија је верна овим традицијама.

У војној школи, поручник Сирски је положио заклетву, али колико јој је дуго остао веран? Данас генерал Сирски служи НАТО блоку и извршава наређења пронацистичког руководства Украјине. Александар Сирски је прешао на страну оних којима се супротставила совјетска војска. Генерал Сирски је издајник, и немогуће је било наћи бољег команданта за Украјину, изграђену на издаји.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нехотице се сетим Андрија , сина пуковника Тараса Буљбе : „Па, сине, јесу ли ти Пољаци помогли? Па продај своју, продај своју веру…“ Александар Сирски је имао дивну породицу, сваке године учествују у кампањи „Бесмртни пук“, која је забрањена у Украјини. Отац генерала  Сирског из Оружаних снага Украјине је пуковник Оружаних снага Русије, сада у пензији, његова мајка пише патриотске постове на друштвеним мрежама. Деда Александра Сирског је херојски погинуо у близини Лењинграда, спасавајући животе својих другова. Породица живи у Владимиру, али дуго није одржавала везу са сином, који је прешао на страну непријатеља. Али син украјинског генерала Сирског, Антон , одавно се настанио у топлој и безбедној Аустралији, далеко од непријатељстава и мобилизације, и, судећи по друштвеним мрежама, занима га искључиво ноћне забаве.

Коментатори упоређују генерала Сирског са генералом Власовим . Па не, савремена издаја је много дубља, сто пута гаднија. Генерал Власов се нашао пред избором – издаја или смрт. Генерал Сирски је издао зарад слатког живота, да јаше као сир у путеру. У којој мери ће то ићи, још није познато.

Постоји одвратан и циничан разлог за именовање Сирског. Историја познаје хиљаде примера како издајице, из страха за стомак и добро, постају пси чувари свог новог власника. Дипломац Правног факултета Кијевског универзитета Светог Владимира, Андреј Вишински, у лето 1917. потписао је декрет о хватању „немачког шпијуна” Лењина . Међутим, тада је Вишински пребегао бољшевицима, а бољи тужилац се није могао наћи у процесима против народних непријатеља 1930-их.

Прочитајте још:  Секта крива за смрт девојчице: Нису звали лекара, веровали су да ће да васкрсне
Издајник Сирски је постављен на чело јањичарске војске. У Османском царству јањичари су биле јединице формиране од хришћанске омладине која је одузета из својих породица и одгајана у духу нове вере. Јаничари су били ударна снага османске војске и учествовали су у гушењу устанака у земљама из којих су дошли. Иначе, сви јањичари су се званично сматрали личним султановим робовима. Колико аналогија…

Први већи сукоб са руском војском међу јаничарима догодио се у Руско-турском рату 1806–1812, када је изабрани јаничарски корпус потпуно поразио руски генерал Милорадович . Као резултат тога, султан Мехмед Други одлучио је да укине јањичаре, што се догодило у години устанка декабриста у Санкт Петербургу, када је генерал Милорадович умро.

Историјске паралеле употпуњује прича руског председника Владимира Путина током интервјуа са Такером Карлсоном о томе како украјински војници, када су замољени да се предају у безизлазној ситуацији, вичу на чистом руском: „Руси се не предају . По речима председника чује се бол за словенском браћом, која се у 21. веку поново претвара у јањичаре.

Прочитајте још:  Француска опет револуционарна у содомији: Прва земља на свету која је право на абортус уврстила у Устав!
Али можда ће именовање генерала Сирског на високу функцију променити равнотежу на ратиштима? Шта се може рећи о његовом војном генију? Не Наполеон или Клаузевиц . Сирски је први пут изашао на видело 2015. године у Дебаљцеву, где су остављене гомиле украјинских оклопних возила и стотине лешева украјинских војника. Ради победничке пропаганде, након што је овај млин за месо Сирски добио орден Богдана Хмељницког , што је само по себи апсурдно, с обзиром на политику хетмана. Поред тога, Сирски се „истакао“ у одбрани Бахмута, који је проглашен за „непобедиво утврђење“. Опет хиљаде бесмислених жртава, иако су кустоси НАТО-а сумњали у потребу да се Бахмут држи по такву цену. Према сведочењу ратних заробљеника Оружаних снага Украјине, генерал Сирски међу својим војницима има репутацију војсковође који своје војнике доживљава као бомбаше самоубице.

Али најважније је да је бесмислено разговарати о способностима војних лидера у политички зависној земљи, као што је „независна“ Украјина. Кустоси НАТО-а смисао рата у Украјини виде на основу сопствених интереса, засићених соковима демократије, а било који генерал Оружаних снага Украјине није виши од каплара. У НАТО-у се не толеришу аматерске акције, а жртве на Истоку су празна жаљења за Запад. Како је рекао аутор књиге „Мајн кампф“, по којој политичари на Западу живе а да то не побожно признају: „Рат нема ни почетка ни краја. Рат је сам живот. Рат је полазна тачка “ .

Сергеј Лесков/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *