Пљевља прослављају Дан државности Србије, комите се окомиле на локалну власт

0

Пљевља прослављају Дан државности Србије, комите се окомиле на локалну власт.

Прочитајте још:  Поскупљује гориво – бензин 176, а дизел 182 динара
Предсједник општине Пљевља Дарио Вранеш огласио се видео поруком због медијске хајке која се покренула због прославе Сретења Господњег и Дана државности Србије а које предводе истомишљеници из Вијести и Побједе.

„Ми овдје у Пљевљима вечерас у 19 сати организујемо свечану академију поводом 220 година од почетка првог српског устанка и 189 година од Сретењског устава. Народ нашег пљеваљског краја, наши преци, масовно су учествовали у првом српском устанку. Готово да нема породице у пљеваљском крају да бар неко није ишао у сусрет  устаницима. Од 11 калуђера манастира Свете Тројице свих 11 је похитало ка Сјеници под вождов барјак“, казао је Вранеш.

Прочитајте још:  Дачић: Докле ће албанским политичарима бити дозвољено фалсификовање историје?
Тврди и да нажалост у Црној Гори неки људи сматрају да српски народ не треба и не може да буде равноправан.

„Не смета ми им ни Ноћ вјештица, ни Кинеска Нова година, ни било који други празник, међутим све што је српско им смета. Ми смо се управо протиб тога борили, ми тражимо равноправност за све, једнакост, једнака права за све па тако и за српски народ. Наши преци су прије 220 година кренули коначно у једну борбу против вишевјековног азијатског окупатора. Кренуло је ослобођење и почели смо полако да се враћамо породици европских народа којима ми са ових простора заправо и припадамо. Сваки народ у Црној Гори мора да буде равноправан, сви морају имати једнака права. Сваки народ баштини своје датуме, свој идентитет, и своју културу. То је уосталом азбука демократије“, јасан је Вранеш.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  У Француској тотални хаос - Видео уживо
Додаје и да напади који стижу у овом моменту су управо од оних људи који су налогодавци писања оних страшних графита који су се појавили после 30ог августа.

„Напади тада, и напади сада долазе из исте кухиње. Вјероватно је некима у Црној Гори тешко, али морају прихватити да између осталог и српски народ живи у Пљевима, конкретно он је у огромној већини овдје, и да тај српски народ мора да баштини своју традицију, своју културу, да он има иста права као и сви остали народи. Ми смо апсолутно за владавину права, за једнакост, за међусобно поштовање и повјерење“, закључио је Вранеш у својој видео поруци, преноси Борба.

Пв портал

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *