Провокација пред изборе? Пољска војска је почела да се креће према Калињинграду

0
пољска војска

пољска војска

Провокација пред изборе? Пољска војска је почела да се креће према Калињинграду.

Пољске дивизије су почеле да се крећу. Конкретно, батаљон 9. дирекције 16. моторизоване дивизије у пуном саставу ушао је у подручје размештаја на калињинградском правцу.

Прочитајте још:  Турска: Ердоган води његове присталице већ славе победу (видео)
Задатак батаљона је да изгради утврђења на којима ће се налазити контролни пунктови за вежбу, преноси портал Авиа.про. Сврха НАТО вежби великих размера је увежбавање акција заузимања и блокаде Калињинградске области.

Сада су пољски инжењери заузети утврђивањем подручја, изградњом резервних команди и упоришта, као и припремом и одржавањем путева за кретање и маневар трупа. Саопштено је да је планирано да се 16. моторизована дивизија у потпуности распореди у борбене формације на калињинградском правцу у року од три до четири недеље, односно тачно на време за руске председничке изборе.

НАТО увежбава могућу блокаду Калињинградске области

Прочитајте још:  Обама и Меркелова: Срећан сам што ми је пријатељица
Треба напоменути да је 9. фебруара забележена висока активност извиђачких авиона НАТО на калињинградском и белоруском правцу. Извиђање алијансе, под маском војних вежби Стеадфаст Дефендер 2024, појачава надзор Калињинградске области, јавио је телеграмски канал Војна хроника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У овим тренуцима се бележи висока активност извиђачких авиона НАТО-а на калињинградском и белоруском правцу. Стратешки радио-технички и електронски извиђачки авион америчког ратног ваздухопловства РЦ-135В Ривет Џоинт са позивним знаком ЈАКЕ17 лети петљом око Калињинградску област, док се ка њој креће сличан британски авион са позивним знаком РРР7209“, наводи се у саопштењу

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *