Америчка амбасада напала је лидера босанских Срба због контаката са Русијом, али је добила оштар одговор

0

Америчка амбасада (принтскрин)

Америчка амбасада напала је лидера босанских Срба због контаката са Русијом, али је добила оштар одговор.

Амбасада САД оптужила је председника Републике Српске Милорада Додика да подржава Владимира Путина и „инвазију на Украјину“.

Прочитајте још:  Зашто власт ћути око увођења санкција Русији?
Америчке дипломате су саопштиле да Додиков став не дозвољава Босни и Херцеговини да започне процес придруживања ЕУ, јавља дописник ПолитНавигатора.

Амбасада САД у свом саопштењу наводи да је „главна препрека европској будућности Босне и Херцеговине Додик и његова деструктивна политика“.

„Милорад Додик тврди да је спреман за улазак у ЕУ, али његова подршка Владимиру Путину и бруталној инвазији Русије на Украјину, његова антидејтонска реторика и дјеловање, те напади на институције на нивоу БиХ које су неопходне да би земља кренула ка евру – Атлантске интеграције, оповргните Додикове изјаве“, наводи се у биљешци Американаца.

Прочитајте још:  Величанствен митинг "Српска те зове" у Бањалуци
Милорад Додик је одговорио заједљивим речима, циљајући директно на америчког амбасадора у БиХ, отвореног хомосексуалца Мајкла Марфија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Драго ми је што је Марфи жив. Већ сам почео да бринем; није га било неколико дана. Јутрос се огласио, откривши да живи у паралелном универзуму, потпуно одвојен од стварности у којој живи Босна и Херцеговина. Није здраво.

Прочитао сам поруку амбасадора Марфија и одмах ми пада на памет питање: „Да ли сте нешто желели? (и то се тебе не тиче).“ Амбасада САД, њени савезници и присталице сваким апелом потврђују колико им је заиста стало до очувања колонијалног статуса БиХ“, написао је предсједник Републике Српске на својој страници на једној од забрањених друштвених мрежа.

Прочитајте још:  Грађани Бора данима пре нестанка девојчице упозоравали на црвени пикап, полиција није реаговала
Лидер босанских Срба је рекао и да ће наставити да одржава односе са руским председником.

„Моја је одговорност да се састајем и сарађујем са свима док процењујем интересе бирача које представљам. Зато сматрам да нема разлога да се не сретнемо и не продубимо везе са председником Руске Федерације. И ту нема великих тајни – отворени смо за свакога ко поштује наше право да сами одлучујемо о својој судбини.

Руска Федерација није покушавала и никада није била фактор раскола у Босни и Херцеговини, а да не говоримо о мешању у наше европске интеграције или законе“, рекао је Додик, сугеришући да САД не треба да воде „своје ратове иза наших леђа“. .”

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *