Медведев: Споразум Украјине и Немачке нова алијанса нациста и бандероваца

0
медведев, русија

Дмитриј Медведев (Фото: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service)

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је потписивање билатералног споразума Украјине и Немачке о безбедносној сарадњи назвао новим савезом нациста са бандеровцима.

„Ново је – добро заборављено старо! Нова алијанса нациста са бандеровцима. Лозинка: Живела Украјина (слоган ‘Украјинске побуњеничке војске’ која је у Русији проглашена за екстремистичку и која је забрањена). Одговор је: Немачка изнад свега (Deutschland über alles!) – фраза која представља идеологију Трећег рајха и која се појавила када је Адолф Хитлер дошао на власт“, написао је Медведев испод фотографије.

Медведев је на друштвеним мрежама објавио фотографију украјинског председника Владимира Зеленског и немачког канцелара Олафа Шолца са церемоније потписивања билатералног споразума о безбедности у Берлину.

Раније је портпарол немачке Владе Штефен Хебештрајт изјавио да је потписивање нових споразума између Берлина и Кијева реализација заједничке декларације Г7 из јула 2023. године. У јануару је британски премијер Риши Сунак посетио Кијев и потписао са Зеленским споразум о сарадњи у безбедносној сфери на 10 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Русија је претходно упутила протестну ноту земљама НАТО због испоруке оружја Украјини.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *