Делегација Српске у Минску; Додик: Нисмо дали сагласност за санкције Белорусији

0

Милорад Додик (Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR)

Председник Републике Српске Милорад Додик током званичне посете делегације Српске Белорусији говорио је о санкцијама које Белорусија трпи због добрих односа са Русијом.

“БиХ и Република Српска нису се придружиле тим санкцијама. Поздрављам начин на који Белорусија функционише упркос санкцијама. И Српска је у сличним околностима, али уз јасну визију и одлучно вођство, напредак је видљив”, истакао је Додик.

Додик је подсетио да лидер Белорусије Александар Лукашенко има санкције Сједињених Држава и Велике Британије и каже да сада лакше живи, јер не мора да их гледа.

“Упркос свему, Српска није дала сагласност за санкције Белорусији, иако други део БиХ то жели”, поручио је Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додик је изјавио данас током посете Научно-практичном центру за хирургију, трансплантологију и хематологију у Минску да већ постоји искуство заједничког рада са овим центром опремљеним најсавременијим технологијама, у којем је лечен 21 пацијент из Српске, а 28 чека на пријем.

“Честитам центру, Белорусији и председнику Александру Лукашенку на достигнућима које су постигли. Без подршке државе то не би било могуће”, рекао је Додик.

Додик је истакао да је потписан споразум Министарства здравља Републике Српске и Комитета за здравство Белорусије, јавља белоруска агенција Белта.

У делегацији Српске, који предводи Додик, су министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, министар за научно-технолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић и директор “Сарајево-гаса” Источно Сарајево Недељко Елек.

За сутра је најављен састанак Додика са председником Бјелорусије Александром Лукашенком, а предвиђени су и сусрети са премијером Белорусије Романом Головченком и председником белоруске Академије наука.

Прочитајте још:  Да ли су масовна хапшења у Србији законита ? (Видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *