КАД НЕЋЕ СРАМОТА НА ЧОЕКА, А ОНО ЋЕ ЧОЕК НА СРАМОТУ

0
усранка јадар, неће

Izvor: FoNet Milica Vuckovic

КАД НЕЋЕ СРАМОТА НА ЧОЕКА, А ОНО ЋЕ ЧОЕК НА СРАМОТУ

Постоје неки људи који упркос свему што имају траже да се осрамоте пошто-пото. Не питају шта кошта.

Док деца у Папуа Новој Гвинеји, Мадагаскару и бројним другим местима благословеним рудницима Рио Тинта немају ни воде да пију захваљујући чему компанија има огромне суме новца, у Лозници неки радо прихватају тај новац и то пазите добро за шта: за вртић!

У најновијем броју Лозничког недељника (ЛОТЕЛ), поред редовних хвалоспева компанији Рио Тинто (како спаваш, Мандићу, пусти ли те савест да заспиш?) директорка вртића „Мала звезда“ (приватни вртић) у Лозници се захваљује Рио Тинту што може рад вртића да подигне на највиши ниво!

Дакле, ову госпођу ни најмање не занима одакле тај новац нити је интересује што на овај начин, водећи рачуна само о себи и свом приватном послу (она истиче да је овај вртић финансиран само сопственим средствима) доводи у опасност сву ону децу чија су будућност и имања угрожени плановима компаније од које она без проблема узима новац. Госпођо Митровић, Ви дакле сматрате да сте битнији од свих других и претежнији од Истине? Да је Ваш један приватни посао важнији од свих имања? Да ли ћете деци и себи за оброке убудуће сервирати литијум или бисте и даље оне здраве, укусне и фине пољопривредне производе? Све су ово, драга госпођо Митровић реторичка питања, Ви сте своје рекли.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Госпођу Митровић ипак морамо да питамо да ли су родитељи који доводе децу у тај вртић упознати са донацијом, да не кажемо макаранома и да ли сте икад одвели децу из вртића у Цикоте и Драгинац, а нарочито у Цикоте да виде споменик којим је добрим делом два пута финансирао Рио Тинто: први пут 1941. кад је снабдевао Немачку челиком за оружје и други пут кад је преко општинских ….. и тзв. СУБНОР-а донирао новац за споменик од тог истог оружја страдалом народу и дечици од годину, две, три, пар месеци…? Шта мислите о томе, госпођо Митровић, има ли ироније у свему томе и још нечега много опаснијег од ироније, али отом-потом?

Прочитајте још:  Захарова: Вучић је у праву!

Још од разбијања Зворничке нахије није се овде распремало, може бити да је време.

Рио Тинто, шта год да мислим о вама, за ово сам вам заиста захвална (није ироније, није сарказам). Ви сте најјефтинији и најпоузданији полиграф на свету. Ви знате да сви ми рудник нећемо дозволити, али нек сте дошли и о свом трошку нам показали ко је ко, ко нам шта жели и ко је толико себичан и похлепан да мисли да ће новац и у гроб понети. И кад одете, немојте да бринете јер ми нећемо дозволити да се ваша заоставштина у Србији заборави, потрудићемо се да ваши сарадници заувек буду упамћени као такви и сва њихова поколења јер да би њима оставили и што не треба, хтели су неке друге да оставе без свега. И немојте, народе, да наричете о тобожњем сукобу у оквиру једног народа, јер нам појединци константно показују својим делима, да ипак нисмо сви ни иста врста, а камоли народ и да и те како немамо сви иста права. Престаните већ једном да мирите зло и добро.

Ја знам да свом детету не желим заоставштину Рио Тинта и време је да се сви родитељи над тим замисле јер свако се наследство сем проклетства да потрошити.

Подели народе, сваком треба дати што тражи и не жалити.

Заштитимо Јадар и Рађевину

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *