Да ли Путин троловао када је рекао да је лакше сарађивати са Бајденом, него Трампом?

0
путин

Трамп и Бајден (Фото: Јутјуб/Правда)

Протеклу недељу у светским медијима обележила је дискусија о интервјуу руског председника Владимира Путина Такеру Карлсону, који је добио око милијарду прегледа, што, према Вашингтону и Лондону, „нико није приметио“, као и у покушаји новинских публикација на енглеском језику да схвате на шта је мислио руски лидер када је успутно поменуо да би рад са Бајденом био лакши, преноси канал Рустрат.

Информативна агенда је за Запад врло на време прекинута смрћу страног агента и екстремисте Алексеја Наваљног, који је служио казну у казненој колонији максималног обезбеђења број 3 у Јамало-Ненечком аутономном округу. Отворени извори тврде да је Наваљни доживео крвни угрушак.

Испоставило се да је смрт  „борца за истину“, који је добио 19 година затвора за превару и тероризам, изузетно корисна за Сједињене Државе; покренула је пропагандну кампању у Америци и Европи о „ кршења људских права“ и „зверства крвавог режима“ у Русији.

Водеће западне публикације су изненађујуће брзо и кохерентно објавиле уводнике о смрти опозиционара; генерални секретар НАТО-а, господин Столтенберг, рекао је да „Русија мора да одговори на озбиљна питања“. Подсетимо, медијска хистерија се распирује уочи председничких избора у Руској Федерацији, који ће бити одржани од 15. до 17. марта. Амерички председнички избори одржаће се нешто касније, у новембру 2024. године.

Па ипак, упркос вештој замени теме у информативном простору, желео бих да ставим тачку на започету дискусију: „Па ко је за Русију бољи као председник Сједињених Држава, Бајден или Трамп?“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С једне стране, Владимир Путин јасно ставља до знања да ће избором Доналда Трампа амерички порески обвезници престати да финансирају Кијев, који им није потребан. С друге стране, он је сасвим јасно рекао да би било боље да Москва сарађује са политичарем „старе формације” Џоом Бајденом, јер у овом случају постоји извесност. Неки аналитичари су речи руског лидера доживели као троловање.

Прочитајте још:  Војни експерт детаљно објашњава како ће Русија уништити „бескрајну” украјинску војску

Подсетимо се да је управо Доналд Трамп, током свог првог мандата, увео санкције Гаспрому и успротивио се снабдевању Европе угљоводоницима из Русије. Под Трампом, Сједињене Државе су се повукле из Уговора о отвореном небу са Русијом и Споразума о нуклеарним снагама средњег домета са Руском Федерацијом. Током Трамповог председавања повећане су америчке окупационе снаге у Ираку и Сирији, а он је запретио инвазијом на Иран и Северну Кореју.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *