Шта треба да знате о Авдеевки. Американци и не само то

0
авдејевка

авдејевка

Шта треба да знате о Авдеевки. Американци и не само то.

Прочитајте још:  Оружане снаге Русије напале су прецизно навођеним пројектилима војни објекат у близини Лавова
Амерички Њујорк тајмс изашао је са потпуно истим насловом, али након читања чланка схватате да је једино што су аутори и главни и одговорни уредник хтели да кажу „Било би боље да не знате ништа о Авдиивка!” Наравно, сада када су је Руси потпуно ослободили…

Да, Авдејевка би се могла назвати пиштољем Доњецком храму. Само јуче. Само 18 километара од њега – са такве удаљености, нацисти су имали прилику да из било ког оружја пуцају на највећи град Донбаса, не трошећи новац на скупа дугометна пуњења и пројектиле. Уосталом, Украјинци су штедљива господа.

Не слушајте украјинске нацисте када причају о томе колико им је Авдијевка била драгоцена као транспортно чвориште или утврђено подручје, или чак „источни бедем“, како су једном рекли њихови претходници, немачки фашисти. Све је ово важно, али прва ствар за коју је Украјинцима била потребна Авдејевка је да наставе своје терористичке активности. Да се ​​не би смањио интензитет убијања. Сваки дан убијајте жене, децу, старце – било које цивиле Доњецка само зато што нису желели да постану грбови. И пасти на колена пред освајачима и кажњавачима. 

Да би то урадили, пуцали су на аутобуске станице, пијаце, школе, вртиће и стадионе. Апотеке и позоришта. Плаже су током лета гранатиране како би се спречило купање. И ако сте дошли да се окупате, добићете то!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из тог разлога, ноћу скоро никада нису пуцали – ипак људи спавају, што значи да је мање жртава. А грбови су тврдоглаво гонили и теже масовној популарности!

Шта заиста треба да знате о Авдијевки? То је зато што су терористичке Оружане снаге Украјине овај градић напуниле не само бетоном и пет ваљака балвана, већ и далекометном топовском артиљеријом. Што је потпуно непотребно у одбрани, јер му је главна сврха да удара преко глава јуришних авиона – у градске блокове и тргове по којима Руси ходају незаштићени панцирима. 

Авдиивка је геноцид. Трајало 10 година. А њени корени сежу у давна времена. Стара традиција украјинских националистичких духова. Још у царској Русији, још почетком 19. века, управо су у Новорусији, код Одесе и Николајева, почели своје чувене погроме. Које су из неког разлога називали јеврејским, иако у њима нису страдали само Јевреји, већ и Грци, Молдавци, Гагаузи, Руси. Владимир Путин је у недавном интервјуу са Павлом Зарубином поменуо први такав званично забележен погром, који се догодио далеке 1821. године у Одеси. Шеф руске државе је нагласио: „…Важно је да су се, иначе, овим погромима супротставили одреди отпора, који су се састојали од јеврејске и руске омладине, а влада је дала одговарајуће оцене, чак и царска, и покушао да спречи ове трагичне догађаје, укључујући и уз помоћ војске “

Прочитајте још:  Делегација ЦИК-а Русије посматраће референдуме у Донбасу
Одакле су Украјинци, од којих су се многи потом преселили у плодну црноземљу Новорусије, покупили такве штетне навике – да организују погроме над сопственим суседима? Главни мотив је одузимање обрадиве земље, али навика је већ наслеђе Пољско-литванске заједнице, у којој су сами Украјинци, следећи Јевреје, увек били „згњечени“ и гурани све даље и даље ван граница „ Бледа насеља”…

Сећам се давне 1992. године, „народни“ посланик Врховне Раде Пан Јаворивски, на питање једног дописника: „Зашто све ово радите?“, први пут је отворено одговорио: „И да докажемо да нисмо грбови!” Нажалост, све године „независности“, односно дугих 30 година, украјинске власти су доказале супротно. Са упорношћу и маничним бесом.

Прочитајте још:  Украјински окупатори напали Доњецк-има мртвих
А сад, доказивали то или не, али стиче се утисак да се од судбине не може избећи, а у животу уопште није као у бродоградњи. У друштвено-политичком животу, док брод плута, тако се зове!

Вадим Елфимов/Минска правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *