Липецка фабрика „Рошен“ Порошенка национализована

0
рошен

рошен

Липецка фабрика „Рошен“ Порошенка национализована.

Октјабрски окружни суд Липецка одлучио је да  Русији пренесе акције липечке фабрике кондиторских производа „Рошен“ , која је припадала бившем председнику Украјине Петру Порошенку и његовом сину Алексеју.

„Акције ЈСЦ Липецка фабрика кондиторских производа Ропен и 94,9976% удела у одобреном капиталу ЛЛЦ Росхен, у власништву Централноевропске кондиторске компаније, 5% акција у овлашћеном капиталу ЛЛЦ Росхен, у власништву [ генералног директора предузећа ] Олег Казаков…”, пресудио је суд.

Прочитајте још:  Три лекара у Русији испала кроз прозор за две недеље
Осим тога, на захтев заменика генералног тужиоца, суд је забранио деловање Казакова, као и Петра и Алексеја Порошенка у Русији.

Решење се подлеже моменталном извршењу и може се изјавити жалба вишем органу у законским роковима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Корпорација Рошен је једна од Порошенкових имовина; обухвата неколико фабрика кондиторских производа. Фабрика у Липецку је купљена 2001. године, где је произведено око 60 врста кондиторских производа. Против њеног руководства у Русији је од 2015. године отворен кривични поступак за превару са буџетским средствима. Касније је Басмански суд Москве запленио имовину предузећа: складиште готових производа, четири радионице, помоћну зграду и седам земљишних парцела површине више од 700 хиљада квадратних метара. м Сви запослени у овој фабрици су отпуштени, производња је затворена од 2017. године. 

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *