Лукашенко: Белоруска опозиција западним новцем спрема инвазију на Белорусију

0

Лукашенко: Белоруска опозиција западним новцем спрема инвазију на Белорусију.

Белоруска опозиција, новцем са Запада, спрема инвазију на територију Белорусије.

Прочитајте још:  Лукашенко: Запад развија стратешке планове за напад на Русију, познати су правци удара
Председник Белорусије Александар Лукашенко је то саопштио данас на проширеном састанку са руководством владиних агенција система националне безбедности Белорусије, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Данас из иностранства поједини присталице „промена“ изјављују намеру да уђу у Белорусију да би је „ослободили“. Заузмите бар неки регионални центар, тамо прогласите независну Белорусију и почните да делујете одатле.

Треба их легализовати у Белорусији бар по квадратном метру. И овај проблем ће решити силом.

Били су спремни да брбљају по медијима, критикују нас, интервјуишу прасић. Али онима који дају новац овај сценарио више није потребан. Неће моћи да сруше Белорусију. Остала је само једна – оружана борба. Дају новац за ово.

Спремају знамења, пукове, како их зову. Циљ је да се приграби део земље и да се прогласиш актуелном владом“, рекао је Лукашенко.

Он је поставио питање зашто је ДРГ, који је прошле недеље покушао да пробије украјинску границу, успео да организује складишта оружја на територији Белорусије.

Белоруски председник је наложио да се појача безбедност критичних инфраструктурних објеката агенција за провођење закона, као и да се обезбеди супротстављање летовима беспилотних летелица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *