Српски лекари напокон с Младићем: Прегледи данас и сутра, извештај по повратку у РС

0

Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Српски лекари напокон с Младићем: Прегледи данас и сутра, извештај по повратку у РС.

Тим лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске, на челу са директором клинике Владом Ђајићем, налази се данас у Хагу са бившим начелником Главног штаба Војске Републике Српске генералом Ратком Младићем, а како за РТ Балкан наводи Младићев син Дарко, прегледни су тренутно у току.

„Нисмо могли да се чујемо у међувремену, доктори су код њега, и преглед ће трајати данас до 16 или 17 часова“, каже Дарко Младић.

Прочитајте још:  Опасан транскаспијски пројекат
Лекари ће са српским генералом бити и сутра, и тек по њиховом повратку, и након што ураде извештај, биће јасније какво је тренутно стање некадашњег главнокомандујућег Војске РС.

„У међувремену он је имао и операцију, али ја не видим неку разлику у његовом здравственом стању, иако не могу ни да кажем да му је горе. Здравствено стање му је доста тешко и отац је доста осетљив, те нама као породици изузетно значи да што чешће оде неко од лекара, а поготово с обзиром на то што је и суд захтевао независне извештаје на два месеца“, закључује Младић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Није одавно: Вучић се у понедељак обраћа јавности
Лекари из Бањалуке генерала прегледају у притворској јединици, пре свега због сумње да су њихове колеге из Хашког трибунала направили озбиљне пропусте у лечењу генерала осуђеног на доживотну казну затвора.

„Имали смо чак и судске расправе на тему, формирали смо различите поднеске али никада нисмо добили другачији одговор од оног да га лече по високим стандардима и да су наше тврде неосноване. Ипак на ту тему никад није расправљано на стручном нивоу, никада сви стручњаци, наши и њихови, нису расправљали о томе на суду“, навео је недавно Дарко Младић, преноси РТ Балкан.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *