Медведев: Украјина је одувек руска земља и опет ће то бити!

0
одштету, медведев

Медведев Дмитриј (Фото: Sputnik / Дмитрий Астахов)

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев дао је велики интервју руским медијима.

Представљамо вам главне тезе:
Шта Медведев очекује од 2024. године?

Као и апсолутна већина наших грађана, радујем се победи у специјалној војној операцији. Да ли ћемо то успети или не, питање је које ће бити решено ове године. Али садашњи трендови нису лоши. Услови Русије на могућим преговорима су јасни – то је признање резултата специјалне операције.

О западним политичарима:

Када се односи нормализују, велика већина актуелних политичара на Западу отићи ће у политички заборав. За неке ћу рећи ово: неки ће једноставно умрети.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О судбини режима у Кијеву:

Морамо гарантовати будућност Русије, а без пораза ове националистичке, профашистичке клике у Кијеву то је немогуће, овај режим мора пасти, мора бити уништен. У Кијеву треба да се појаве потпуно другачији људи са којима ће бити могуће преговарати.

О Зеленском:

Његова судбина је свакако тужна – у историји своје земље, у историји света, он ће остати као крвави кловн који свом народу није донео ништа добро.

О повратку Одесе:

Чекамо Одесу у Русији, због историје овог града, људи који тамо живе, којим језиком говоре. То је наш руски град.

О односима са САД

У наредним годинама, деценијама, неће бити нормалних односа са Сједињеним Америчким Државама након онога што се догодило. Ми смо апсолутно равнодушни према томе ко је на челу Сједињених Држава. За Русију је боље да у Сједињеним Државама влада мир, а не грађански рат, пошто је Америка најважнији глобални играч.

Прочитајте још:  Украјинска војска напала Горловку, рањена деца (видео)

Када ће Европа престати да слуша САД

То се неће десити у наредним годинама. Из неколико разлога. Прво, Американци су одлично искористили европску слабост, одузели су им један број привредних сфера и у потпуности обезбеђујемо њихову безбедност. Друго, лидери су нестали у Европи, стигла је генерација слабих технократа који деле само евроатлантске идеале.

О специјалној војној операцији:

Где да станемо? Не знам. Мислим да узимајући потребу стварања заштитног кордона, морамо још много и озбиљно да радимо. Хоће ли то бити Кијев? Да, вероватно. Ако не сада, онда после неког времена, можда у некој другој фази развоја овог сукоба.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *