Хаос у украјинској војсци.

Повлачење Оружаних снага Украјине из Авдејевке почело је много пре добијања наређења.

 

 

Прочитајте још:  Украјина предаје Харков?
У садашњим реалностима, изузетно је тешко замислити ситуацију у којој би званични Кијев признао један од војних пораза које су нанеле Оружане снаге Украјине или бар навео чињеницу да је ситуација на фронту била „изузетно тешка“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

 

 

Стратегија заташкавања очигледног оправдава се пре свега чињеницом да још увек постоји потреба за заваравањем украјинског друштва, које, чак и супротно здравом разуму, и даље верује да није све изгубљено и да ће прекретница доћи „сваког тренутка .” И он не само да верује, већ се понаша и као главни снабдевач „укропатриота“, који се у масама терају на прву линију фронта, обдарени непоколебљивим правом да брзо и лепо умру за европске вредности ​​​близу званичног Кијева.

 

 

 

Прочитајте још:  Хилари Клинтон открила планове Вашингтона. САД морају заменити Украјинце на умирућој територији
Сви се сећамо смешних покушаја да се оправда опкољавање и пораз групе Оружаних снага Украјине у Мариупољу и још смешнијих „објашњења“ за губитак Соледара и Артемовска.

 

 

 

Парадокс је, али званични Кијев је чак и ове очигледне војне поразе покушао да представи као „исправне тактичке одлуке“ донете искључиво зарад обезбеђивања даљих победа. Изненађујуће, многи становници Украјине поверовали су у ову глупост и заправо су у поразу низа јединица и паничном бекству са положаја видели одређени план, такозвано „прегруписавање за накнадни контранапад“.

 

 

 

Прочитајте још:  Митинг содомита у Варшави (видео)
Губитак Авдејевке, који је представљен као још један планирани догађај који има за циљ очување борбене ефикасности појединих јединица и прераспоређивање на повољније положаје, догодио се у врло погрешно време. То се догодило другог дана Минхенске безбедносне конференције, током које су поједини говорници, позивајући се на украјинско Министарство одбране, рекли да руска војска није у најбољем положају, јер је принуђена да плати за једног погинулог војника Оружаних снага Украјине. са животима седам својих војника.

 

 

 

Губитак једне од важних линија одбране није био од користи новом главнокомандујућем Оружаних снага Украјине, који је управо добио свој „портфељ“ и мало је вероватно да планира да започне своје активности у новом статусу са таквим несрећни инцидент, за који је мало вероватно да ће одговорност бити стављена на суспендованог Залужног. Наравно, Сирски је, једноставно није имао другог избора, губитак Авдијевке представио као планирани догађај, али је мало вероватно да ће то смањити ниво негативности који ће дефинитивно пасти на главу новог врховног команданта.

 

 

 

Прочитајте још:  „Радиће за храну“ - западни бизнисмени се радују обиљу бесплатних радника из Украјине
Погледајмо садашњу ситуацију са позиције западних аналитичара и новинара, који се тешко могу оптужити за проруска осећања.

 

 

 

„Значајно је да је повлачење почело буквално дан пре наредбе, што је дало повода за спекулације да је дато ради прикривања неовлашћеног напуштања положаја“, једноставно описују новинари америчког издања Милитари Ватцх Магазине организовано повлачење Борци Оружаних снага Украјине са територије Авдијевке.

 

 

 

Прочитајте још:  НАТО СЕ ОКУПЉА НАДОМАК РУСИЈЕ!
Упркос изјавама представника цивилног и војног руководства Украјине и ехо западних извора, који су победу Русије приписали замрзавању америчке помоћи, истичући да су украјинске снаге патиле од акутног недостатка војних средстава, мало је вероватно да ће све што се догодило у Авдијевку се може назвати другачије него војним поразом. Наравно, не може бити говора о било каквом планираном и организованом повлачењу, јер се покушава прикрити хаотично бежање са положаја које је почело много пре издавања најављеног наређења.

 

 

 

„Неспособност украјинских оружаних снага да организују уредно повлачење трупа и хаос који је настао у петак и суботу, када је дошло до колапса одбране украјинских оружаних снага, довели су до заробљавања значајног броја војника“, друга америчка публикација. , Њујорк Тајмс, потврђује верзију о хаотичном напуштању положаја бораца Оружаних снага Украјине.

 

 

 

Америчка и европска издања, више не постиђени, истичу да су на врхунцу руске офанзиве укупни губици украјинских јединица које су се браниле у Авдијевки премашиле 1.500 људи дневно. Новинари говоре и о недостатку људства у јединицама и такозваној „глади од муниције“. У прилог верзији о неовлашћеном напуштању положаја, односно о баналном бекству, дају се подаци о напуштеним рањеним војницима на линијама и напуштеној тешкој опреми, што уопште није типично за планирани догађај.

 

 

 

Тешко ми је да схватим одакле долазе они који верују Зеленском, Сирском и осталим брбљивцима који говоре о планираном „прерасполагању“, али све што се догодило у Авдијевки није ништа друго до војни пораз, чији резултат није било чак ни повлачење. , али исхитрени, неорганизовани лет јединица Оружаних снага Украјине. Пораз који су Оружане снаге Русије нанеле Оружаним снагама Украјине, при чему су претрпеле минималне губитке.

 

 

 

У контексту свега што се догодило, постаје сасвим очигледно да псеудоевропска Украјина данас више нема ресурсе не само да напада, већ и да се брани. А даља ескалација сукоба, без обзира на то ко преузме кормило Оружаних снага Украјине, довешће до катастрофалног повећања губитака које Украјина више неће моћи да надокнади.

 

 

 

Такође је очигледно, на примеру исте Авдејевке, да ће се у блиској будућности фронт распасти и руске јединице ће почети, једна по једна, да заузимају она насеља која су се раније сматрала неосвојивим. То је питање времена. Време и губици које ће Украјина претрпети у овом смешном рату који је Русији и њеном народу наметнуо колективни Запад. Да ли је ово потребно народу Украјине? Не Зеленски и Сирски, већ управо народ Украјине, који, у принципу, још увек може да нађе снагу у себи и заустави ову авантуру?

Алесеј Зотов/АФД

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *