Ратко Младић (фото: Tanjug/AP)

Син Ратка Младића: Генерал у веома тешком стању.

Здравствено стање бившег команданта војске РС Ратка Младића је веома тешко, каже његов син Дарко Младић. Истиче да би његов отац требало да буде пуштен из затвора на лечење, да су у Хагу поштовани међународно-правни хуманитарни стандарди.

Дарко Младић је рекао да је његовом оцу који се налази у Хагу потребна свакодневна квалификована медицинска њега и да се са тиме у неформалним разговорима слажу и стручњаци у трибуналу.

“Генерал сада има 82 године. Видећемо да ли се у догледно време може постићи да он буде ослобођен ради лечења. Наравно, осим ако не желе да својим нерадом елиминишу Ратка Младића”, рекао је Младићев син за Руску газету, преноси РТРС.

Тим лекара Универзитетског клиничког центра Републике Српске завршио је недавно прегледе Ратка Младића у притворској јединици у Хагу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је раније пренео РТРС, тим је ступио у контакт и са Стојаном Жупљанином, који је са Младићем у притворској јединици, а који је лекарима пренео значајне податке о Младићевим здравственим проблемима.

“Од Жупљанина смо узели податке колике су могућности Младића при обављању свакодневних активности, што ће допринети нашем генералном налазу, односно конзилијском мишљењу које ћемо доставити Хашком трибуналу”, рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић, који је предводи тим у Хагу.

Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=M0uVg3YlclE

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *