Док хапсе Србе на Косову и Метохији, Шиптари у Београду прославили 16 година самопроглашене незавиности!

0

Док су у Београду прослављали 16 година од једностраног проглашења независности тзв Косова, шиптарске антисрпске активности на територији Косова и Метохији се појачавају. 

Још једна годишњица једнострано проглашене независности Kосова обележена је у Београду у присуству политичара из Прешева, Бујановца, Медвеђе и других званица, али и уз постављену косовску заставу.

Прославу је 10 дана након обележавања годишњице у Приштини у Београду организовао шеф канцеларије за везу, Јетиш Јашари.

Овом догађају присуствовао је једини албански посланик у Народној Скупштини Србије, Шаип Kамбери.

Огласио се на Фејсбуку уз више фотографија са овог догађаја назвавши Јашарија „амбасадором“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Била је присутна и саветница косовског премијера из Прешева, Ардита Синани.

„Од свих, посебна је била прослава 16. годишњице независности Републике Kосово у Београду. Веома значајна симболика. Управо зато што ће признање реалности од главног града Србије за Републику Kосово бити шанса за демократизацију Србије“, поручила је у објави на Фејсбуку.

Док се велича “Косово” у Београду, ови инциденти су подсетник на потребу за активним ангажманом и међународном подршком у заштити права Срба и спречавању етничког насиља. Србија и међународна заједница морају наставити да захтевају поштовање људских права и међународних стандарда од свих актера на Косову и Метохији, осигуравајући миру и стабилност у овом претходно неразјашњеном делу света.

Хапшења Срба трају већ месецима, али последњи инциденти показују да овај процес добија облик систематичног угрожавања српске заједнице на Косову. Многи су сложни да ситуација води ка врло гласном етничком чишћењу Срба, док Међународна заједница мудро ћути.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

Прочитајте још:  Никола Варагић: Како спречити EuroPride у Београду

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *