Пожар у Тексасу досегао катастрофалне размере: Евакуисана фабрика нуклеарног оружја

0
тексасу

FOTO: EPA GREENVILE TX FIRERESCUE

Пожар који је у понедељак избио у округу Хачинсон у Тексасу брзо се претворио у највећи и најдеструктивнији пожар у историји ове америчке савезне државе, према извештајима CBS News. Ватрогасци су до сада успели да обуздају пламен на само три процента територије коју је ватра захватила, док се пожар проширио на огромних 445.000 хектара.

Једна особа је изгубила живот у овој катастрофи, а жртва је идентификована као 83-годишња Џојс Бланкеншип, чији је унук потврдио трагичне вести. Пламен је натерао локалне власти да привремено обуставе рад “Пантекса”, главне фабрике за производњу нуклеарног оружја у САД, која се налази око 50 километара од града Амарило, додатно подижући забринутост за националну безбедност и безбедност региона.

Ватрогасне службе се суочавају са огромним изазовима у покушајима да сузбију пожар који је већ нанео велике губитке и материјалну штету. Непредвидиви ветрови и сува вегетација само додатно компликују напоре за гашење пожара.

Забринутост за безбедност и екологију

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Евакуација “Пантекса” није само питање безбедности људи који раде у фабрици и становника у близини, већ и питање очувања осетљивих материјала и технологија које се тамо налазе.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *