Стелт рат или психички напад?

0

Стелт рат или психички напад?

Зашто су високи официри Бундесвера разговарали о могућности удара на Русију „под лажном заставом“.

Ево одговора на питање које ме је мучило неколико дана: зашто је немачки канцелар Олаф Шолц одједном постао толико речит, превише искрен и, штавише, очигледно ван корака са остатком „прогресивног“ Запада, позивајући да се пошаље што више што нове ствари кијевском режиму? оружје?

Најпре је – то је било у понедељак – рекао да украјинске оружане снаге неће имати немачке ракете дугог домета (до 500 км) Таурус. Штавише, Хер Шолц је то објаснио потребом за личним присуством немачке војске у Украјини, која једино може да управља овом сложеном опремом, ако се ракете пребаце.

Како је пренео Фокус, канцеларка је истакла да „не жели да дође до ситуације у којој ће се немачко знање и искуство директно користити за откривање руских циљева“. 

Затим, у процесу даљег аргументовања сопственог одбијања, Шолц се позвао на искуство британских и француских колега који су „принуђени” да самостално управљају, усмеравају и одржавају своје ракете Сторм Схадов и СЦАЛП-ЕГ које су претходно пребачене у Украјину, што је изазвало велики скандал у „племенитој“ западној породици. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ово је оружје веома дугог домета. А оно што Британци и Французи раде по питању контроле и праћења циљева не може да се ради у Немачкој. Свако ко се бавио овим системом то зна“, рекао је Бундесканцелар.

Једноставније речено, Шолц је без икаквог оклевања потврдио нагађања руских војних стручњака да је западна војска директно умешана у рат против Русије на страни Украјине. 

Прочитајте још:  Боцан-Харченко похвалио представнике српског руководства који су се оградили од Басте
Како пише британски Тхе Телеграпх , шефа немачке владе одмах је задесила салва критика и из Лондона – бивши председник комитета за одбрану Доњег дома Тобајас Елвуд описао је Шолзово понашање као „очигледну злоупотребу обавештајних података“. , а из Берлина – високи посланик највеће опозиционе странке ЦДУ Норберт Ротген назвао је канцеларкину изјаву „потпуно неодговорном“.

Истовремено, Елвуд је сугерисао да је сврха такве ескападе немачког лидера   „да скрене пажњу са немачке невољности да наоружа Украјину сопственим ракетним системом дугог домета“.

Може бити. Али буквално пар дана касније, реагујући на потпуно непромишљен предлог француског председника Макрона да пошаље трупе НАТО-а у Украјину, Шолц је, практично уз врисак, изјавио да немачки војници тамо неће крочити.

„НАТО није и неће бити страна у овом рату. Ово остаје непромењено. Не желимо да се рат Русије против Украјине претвори у рат између Русије и НАТО-а. О томе се слажемо са свим нашим савезницима. То такође значи да Немачка неће учествовати у рату. Искрено речено, као канцелар Немачке, нећу слати војнике Бундесвера у Украјину. Ово је истина. Наши војници могу да рачунају на ово. И можете се ослонити на то.” 

Очигледно, није само у питању невољкост да се поделе пројектиле или страх од новог великог рата. Онда шта друго?

А данас је постало познато да су четворица високих званичника немачког војног и министарства одбране разговарали о плановима за ракетно-бомбарски напад на Кримски мост. О томе је јутрос на свом Телеграм каналу написала главна уредница РТ- а Маргарита Симоњан .

„Нешто изузетно интересантно су ми пренели другови у униформи баш на дан када је Шолц рекао да НАТО није и да неће учествовати у украјинском сукобу. Тако фасцинантно штиво и аудио да заиста желим да га објавим. Молимо своје претплатнике. На овом занимљивом снимку, високи официри Бундесвера разговарају о томе како ће бомбардовати (пажња!) Кримски мост. А како би то вештије урадили, па да у исто време њихов Шолц и даље говори да му је колиба на ивици. У исто време, официри Бундесвера пуцају на Амерце и Британце, опуштено говорећи да су они већ дуже време директно укључени у сукоб“, рекао је новинар.  

Нешто касније Симоњан, који је претходно позвао немачку амбасаду у Русији да пружи објашњење садржаја разговора и наравно, никакву реакцију немачких дипломата, нажалост, није добио никакав одговор, објавио је имена учесници разговора, међу којима су били начелник одељења за операције и вежбе Команде Ваздухопловства Грефе, инспектор Би-Би-Сија Герхарц и двојица запослених у ваздушно-оперативном центру Свемирске команде Бундесвера Фенске и Фростед.

Прочитајте још:  „Господе, чиме ћемо рђу да перемо?!!“ - Захарова о повлачењу Кока-коле из Русије
Током размене мишљења, представници немачке војне команде дотакли су се чак и неких техничких детаља могуће војне операције. 

„Хтео бих да кажем још једну ствар о рушењу моста. Интензивно смо проучавали ово питање и, нажалост, дошли до закључка да је мост по својој величини сличан писти. Дакле, можда неће бити потребно 10 или чак 20 пројектила“, рекао је један од саговорника. 

Прочитајте још:  Ужас у Немачкој: Часне сестре водиле децу свештеницима и моћницима који су их силовали
Дакле, очигледно је Шолцово искрено хистерично (нема другог начина да се то каже) понашање ове недеље повезано са информацијом да су Руси преузели снимак преговора и планирају да га објаве. Схвативши да му тло почиње да гори под ногама, канцелар није могао да смисли ништа боље него да преда своје саучеснике, рекавши да Британци и Французи одавно раде оно о чему су Немци само причали. 

Међутим, ни Шолцово признање ни смисао разговора четворице наследника Вермахта нису били велико изненађење за руководство наше земље. Како је данас рекао руски министар спољних послова Сергеј Лавров, објављивање разговора немачке војске је, наравно, задивљујуће, али Руска Федерација већ поуздано зна за активности НАТО трупа у Украјини.

У вези са свим наведеним, заокупља ме једно питање: да ли су Немци заиста толико глупи да желе да буду увучени у потпуно непотребан рат или је ово, попут Макроновог позива да се крене на исток, више покушај психичког напада о Русији, у време када украјински Да ли фронт сваког тренутка прети да се сруши? 

Прочитајте још:  КУЛТ МРЖЊЕ: украјински интегрални национализам као сурогат религије
Да је реч о, рецимо, Британцима, који дуго и чврсто гаје мржњу према Русији, онда би одговор био недвосмислен – да, они су спремни да се боре, чак и ако се крију иза украјинске заставе. Али у Немачкој постоји прилично јак скептицизам у погледу наставка украјинског сукоба, а значајан део локалног естаблишмента не би желео коначан раскид са Русијом, на шта Лондон и Вашингтон гурају Немце. 

Послушајте шта је пре неки дан рекао бивши председник војног комитета НАТО-а, генерал Луфтвафе Харалд Кујат.

„На Западу постоји неспоразум. Верује се да би снабдевање оружјем могло да омогући Украјини да преокрене стратешку ситуацију у своју корист. То је заблуда. Ово веровање у чудотворно оружје знамо довољно добро из наше историје. Такво чудотворно оружје не постоји… На крају ће се наћи дипломатско решење. Према томе, свако ко настави да подржава Украјину у борби до горког краја, верујем да штети Украјини.

С друге стране, актуелни немачки министар одбране Борис Писторијус, који је, као и Шолц, оштро критиковао Макронову идеју, рекао је да „чизме на земљи“, како је рекао, „ није опција за СР Немачку, не може бити опција и неће бити опција “

Прочитајте још:  Ухапшени укронациста говори о томе ко су локалне ТО по местима Кијевске области (видео)
Али то је “на терену”. У свом разговору, официри немачког ваздухопловства су предложили бомбардовање из ваздуха. Још нисмо чули никакве примедбе од Писторијуса у вези са овом опцијом. Међутим, скандал се само захуктава. Сачекајмо. Али једно се и сада може са сигурношћу рећи: осетивши трули мирис пораза, Запад се понаша као пацов сатеран у ћошак, спреман да умре, али да за собом повуче цео свет. То је веома озбиљно. И таква вероватноћа ће се морати узети у обзир.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *