Бивша украјинска Херсонска област све више верује Русији

0

Бивша украјинска Херсонска област све више верује Русији.

На територијама Херсонске области под контролом Русије успоставља се миран живот.

Ово преноси дописник ПолитНавигатора, рекао је шеф региона који је на референдуму ушао у састав Русије Владимир Салдо, одговарајући на питање како успеси у зони СВО утичу на расположење становника Херсона.

„Кажу да се човек на све навикне. Али, наравно, боље је не навикавати се на претњу по живот. Ипак, сада, ако дођете у Херсонску област, већ можете видети пољопривредну механизацију која тихо ради – на пољима у непосредној близини линије фронта. Односно, на територији која пролази дуж Дњепра, дужина линије борбеног контакта је више од 300 км. Пољопривредници раде, људи живе и настављају да живе“, рекао је Салдо у интервјуу за „Известија“.

Он је упитан да ли се наставља одлив становништва из региона.

„Да, наравно, смањио се број људи, али постоји још један тренд – они се враћају. Упркос претњи нападом из ваздуха, упркос претњи гранатирања које се наставља. Сада је, иначе, интензитет артиљеријског гранатирања смањен, али је повећан број напада беспилотним летелицама – они се једноставно понашају варварски: нападају обична цивилна возила.

Али ипак, миран живот преузима. А становници Херсона су све сигурнији у нашу војску, јер и сами виде шта се дешава“, закључио је шеф региона.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *